Sport

Boj českých tenistů o postup do finále Davisova poháru zahájí Radek Štěpánek. Jeho soupeřem v úvodní páteční dvouhře bude druhý hráč světa a finalista US Open Novak Djokovič. Zápas začne v Bělehradu v 15:00. Ke druhé dvouhře nastoupí v den svých pětadvacátých narozenin Tomáš Berdych a Janko Tipsarevič.

Hokejový brankář Dominik Hašek bude muset po svém odchodu z extraligy zřejmě platit další pokutu. Valná hromada Asociace profesionálních klubů totiž potrestala Pardubice, kterým pětačtyřicetiletý gólman v minulé sezoně pomohl k mistrovskému titulu, pokutou 150.000 korun za Haškova březnová vyjádření na adresu ředitele soutěže Stanislava Šulce. Podle zástupců jednotlivých týmů totiž poškodil dobré jméno extraligy.

Nejlepší české stolní tenistky Iveta Vacenovská s Renátou Štrbíkovou hladce prošly úvodním kolem soutěže jednotlivců na mistrovství Evropy v Ostravě. Česká jednička proti Chorvatce Cornelii Molnarové neztratila ani set, Štrbíková povolila jednu sadu Rusce Světlaně Ganinové. Hladce postoupil také Filip Vráblík, který ve čtyřech setech přehrál Slovince Gregora Zafostnika.