Sport

Tenista Tomáš Berdych zůstal i po neúspěchu na US Open, kde vypadl hned v prvním kole, ve světovém žebříčku na sedmém místě. Vedoucí příčku si prvním triumfem v New Yorku pojistil Španěl Rafael Nadal, za kterého se posunul poražený finalista Novak Djokovič.

Česká tenistka Andrea Hlaváčková vypadla na turnaji v Qébecu v prvním kole. Hráčka, které patří v žebříčku 120. příčka, prohrála s šestou nasazenou Julií Görgesovou z Německa 3:6 a 2:6.

Český dráhový cyklista Jan Dostál se stal v Petrohradu mistrem Evropy v omniu jezdců do 23 let. Úspěch české výpravy na šampionátu juniorů a "třiadvacítek" vyšperkovala ve stejné věkové kategorii stříbrnou medailí ve stíhacím závodě Lucie Záleská.

České stolní tenistky obsadily v soutěži družstev na mistrovství Evropy v Ostravě deváté místo, které jim v závěrečném utkání o konečné umístění zajistila výhra 3:1 nad Ukrajinou. Dvěma body se o to zasloužila Renáta Štrbíková.

Čeští stolní tenisté prohráli v semifinále mistrovství Evropy v Ostravě v soutěži družstev s Běloruskem 1:3 a získali bronzové medaile. O jediný bod se postaral Josef Šimončík.

Autor: Peter Gabaľ