Sport

Fotbalisté Liberce otočili předehrávaný zápas osmého ligového kola s Ostravou a po hladké výhře 4:1 slaví první domácí vítězství od poloviny dubna. Baník si připsal pátou porážku za sebou a zůstává na předposledním místě tabulky.

Fotbalová reprezentace do 21 let narazí v baráži o účast na mistrovství Evropy v roce 2011 na Řecko. Češi sehrají první zápas 8. října doma, odveta je na programu o čtyři dny později na soupeřově půdě.

Dějiště mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Ostravě postihl krátce před sobotním zahájením šampionátu požár. Kolem půl šesté hodiny ráno začala v hlavní hale ČEZ Arény hořet rozvodná stanice klimatizační jednotky. Na místě zasahovaly čtyři hasičské vozy, k žádným velkým škodám nedošlo.

Čeští stolní tenisté vykročili do soutěže družstev na ME v Ostravě vítězstvím 3:0 nad Řeckem. Své zápasy vyhráli Prokopcov, Korbel i Šimončík.

České stolní tenistky nezvládly premiéru na mistrovství Evropy v Ostravě a v úvodním utkání skupiny C podlehly Maďarsku 2:3, i když vedly 2:0.

České basketbalistky porazily ve třetím přípravném utkání před MS v Brně Řecko 62:56. Nejlepší střelkyní domácího týmu byla Horáková s 18 body.

České kajakářky získaly na mistrovství světa ve vodním slalomu v Tacenu zlato v hlídkách. Deblkanoisté skončili v hlídkách druzí za Francií.

Čeští florbalisté prohráli na Polish Cupu v Zbaszynu s Finskem vysoko 2:9, přestože ještě na začátku 30. minuty vedli nad úřadujícími mistry světa 1:0.

Smečař Michal Hrazdíra a blokař Vladimír Sobotka vypadli ze závěrečné nominace volejbalistů na mistrovství světa v Itálii. Konečnou sestavu trenéra Jana Svobody tvoří dvanáctka hráčů v čele s kapitánem Ondřejem Hudečkem.