Sport

Tenistky Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová postoupily bez problémů do druhého kola na antukovém turnaji v Bastadu. Obě nasazené Češky se zdržely na kurtu zhruba hodinu a svým soupeřkám nadělily kanára. Česká jednička Šafářová splnila roli turnajové trojky a německou kvalifikantku Kathrin Wörleovou deklasovala 6:2 a 6:0. Osmá nasazená Záhlavová-Strýcová zase porazila Slovenku Zuzanu Kučovou 6:3 a 6:0. Již v pondělí postoupila do druhého kola v Bastadu třetí Češka Renata Voráčová.

Tenistka Iveta Benešová podlehla v úvodním duelu v Budapešti 6:4, 4:6, 0:6 Francouzce Cornetové a vypadla v 1. kole turnaje WTA popáté v řadě. Úspěšně tam ale debutovala Zuzana Ondrášková, která postoupila po výhře na Rumunkou Cirsteaovou 6:4, 6:2.

Česká štafeta Ondřej Cink, Tomáš Paprstka, Tereza Huříková a Jan Škarnitzl obsadila v úvodním závodu ME na horských kolech v Haifě třetí místo.

Český jezdec Roman Kreuziger skončil ve třetí etapě cyklistické Tour de France na 19. příčce se ztrátou jedné minuty a 46 vteřin za vítězem Thorem Hushovdem z Norska a celkově je šestnáctý.

Autor: Peter Gabaľ