Sport

Tenista Tomáš Berdych si poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále na Roland Garros. Český hráč zvládl v osmifinále deštěm přerušený souboj s Britem Andym Murrayem a světovou čtyřku porazil 6:4, 7:5 a 6:3. V boji o semifinále se Berdych utká s Rusem Michailem Južným.

Český tenista Radek Štěpánek prožil vítězný návrat na kurty po dvouapůlměsíční pauze a léčbě únavového syndromu. Jednatřicetiletý hráč v prvním kole challengeru UniCredit Czech Open splnil roli nasazené jedničky a porazil stejně starého Španěla Alberta Martína 6:3 a 7:6.

Český motocyklista Jakub Smrž obsadil v kvalifikaci na sedmý závod mistrovství světa superbiků v Salt Lake City čtvrté místo. Smrž v úvodní kvalifikační jízdě dokonce zajel nejrychlejší soutěžní kolo časem 1:48,517. Poté se ještě o téměř vteřinu zlepšil, výkon českého jezdce ale zastínil Španěl Carlos Checa, který časem 1:47,081 překonal absolutní rekord trati.

Jachtařka Veronika Fenclová obsadila třetí místo v třídě Laser Radial na Světovém poháru v Medembliku a celkově si v seriálu udržela druhé místo. Fenclová dokázala vystoupit na stupně vítězů podruhé v sezoně. Druhá skončila na Mallorce.

Česká republika se nakonec nebude ucházet o pořádání basketbalového mistrovství Evropy v roce 2013. Federace spíše pomýšlí na ME v roce 2015.

Autor: Peter Gabaľ