Sport

Tomáš Berdych neobhájí titul na turnaji v Mnichově. Český tenista prohrál ve čtvrtfinále s Němcem Philippem Petzschnerem 6:1, 3:6 a 4:6. Ani Jan Hájek si semifinále na turnaji v Mnichově nezahraje. Ve čtvrtfinále prohrál s druhým nasazeným Rusem Michailem Južným 1:6 a 3:6.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková dosáhly na turnaji Světového okruhu v Šanghaji životního úspěchu. Mladé české reprezentantky skončí nejhůře sedmé, zatím byly nejlépe deváté na loňském grandslamu v Klagenfurtu a v jiném čínském městě San-ja. Postupem mezi nejlepší osmičku si české volejbalistky, které přitom byly nasazené až na 28. místě, zajistily prémii minimálně 7600 dolarů a zisk 300 bodů do světového žebříčku. Ženský turnaj v Šanghaji vyvrcholí v neděli.

Po úvodní etapě novozélandské rallye je v čele Nor Petter Solberg na citroenu. Český pilot Martin Prokop s vozem Ford Fiesta S2000 je s více než pětiminutovou ztrátou třináctý a v kategorii S-WRC mu patří třetí místo.

Hokejista Tomáš Kůrka bude hrát v příštím ročníku extraligy za pražskou Spartu. Osmadvacetiletý útočník dosud působil v konkurenční Slavii, kde se však nedohodl na nové smlouvě. Podle generálního manažera Petra Břízy uzavřela Sparta s Kůrkou dvouletý kontrakt.

Americký hokejista Jeff Jillson bude hrát i v příští sezoně v Pardubicích. Devětadvacetiletý obránce se zkušenostmi z NHL se s vedením úřadujícího extraligového mistra dohodl na nové smlouvě.

Autor: Peter Gabaľ