Sport

Dráhová cyklistka Sára Kaňkovská se stala vicemistryní Evropy v keirinu. Dvaadvacetiletá česká reprezentantka v Plovdivu nestačila v šestičlenném finále jen na ukrajinskou soupeřku Olenu Starikovovou. Kaňkovská ziskem první seniorské medaile navázala na úspěchy z juniorské éry, v níž keirin ovládla v roce 2016 na ME i mistrovství světa.

Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou na turnaji v Linci první společný titul ve čtyřhře nezískaly. České tenistky, které byly v Rakousku prvním nasazeným párem, prohrály ve finále s nizozemsko-slovinskou dvojicí Arantxa Rusová, Tamara Zidanšeková 3:6, 4:6.

Dráhový cyklista Tomáš Bábek se stal v Plovdivu mistrem Evropy v závodě na kilometr s pevným startem. Třiatřicetiletý reprezentant přidal na šampionátu v Bulharsku zlatou medaili ke stříbru z týmového sprintu. Kilometrový závod vyhrál i na loňských Evropských hrách, kontinentální titul získal podruhé, poté co před čtyřmi lety ve Francii ovládl keirin. Bábek na velodromu v Plovdivu porazil o 482 tisícin Brita Ethana Vernona, třetí skončil Ital Jonathan Milan.