Sport

Nasazená devítka Petra Kvitová zvládla vstup do tenisového Australian Open. Belgičanku Greet Minnenovou v prvním kole zdolala 6:3 a 6:4. Do druhého kola postoupila i Markéta Vondroušová, která Švédku Rebeccu Petersonovou po obratu porazila 2:6, 7:5, 7:5. Uspěl i Jiří Veselý, jenž otočil nepříznivý stav 1:2 na sety a udolal belgického outsidera Kimmera Coppejanse. Přes úvodní kolo neprošla Kateřina Siniaková, která podlehla Francouzce Fioně Ferrové 7:6, 2:6 a 4:6.

Kvitová uznala, že v některých pasážích bojovala sama se sebou. "Začala jsem mít potíže už na konci prvního setu, kdy jsem přišla o podání. Pak to bylo hodně o koncentraci, ona hrála lépe a pro mě bylo velmi těžké se vrátit zpět. Je to grandslam, všichni hrají to nejlepší a snaží se bojovat," uvedla na webu iDNES.cz. Devatenáctá nasazená Vondroušová prohrávala s Petersonovou už 2:6 a 1:3, druhý set ale nakonec zachránila. Vyrovnaný souboj zvládla lépe i v rozhodující sadě a po takřka dvou a půl hodinách zvítězila, přestože v zápase přišla celkem osmkrát o podání. V úvodu na ni dolehla tíha významného turnaje.

Ledecká bude bojovat v super-G o medaili

Po odvolané kombinaci žen by měl světový šampionát v alpském lyžování v italské Cortině d'Ampezzo odstartovat superobřími slalomy. Mezi ženami má naději atakovat stupně vítězů olympijská šampionka v této disciplíně Ester Ledecká. Největšími favority jsou Švýcarka Lara Gutová-Behramiová a rakouský sjezdař Vincent Kriechmayr. Zatímco na hrách v Pchjongčchangu 2018 způsobila Ledecká ziskem zlata šok sobě i celému lyžařskému světu, tentokrát už patří mezi elitu. V hodnocení super-G ve Světovém poháru je průběžně čtvrtá.