Sport

Ester Ledecká na světovém šampionátu v Cortině d'Ampezzo podruhé za sebou brala bramborovou medaili, jak se říká umístění na čtvrté pozici. V dnešním sjezdu na olympijské sjezdovce Tofane skončila sedm setin od medaile a zopakovala umístění ze super-G. "Je to sport, bude bramboračka k večeři," vtipkovala Ledecká mezi novináři. "Jsem hrozně ráda, že můžu být mezi nejlepšími na světě, můžu jezdit ty nejtěžší tratě, co pro holky jsou. Samozřejmě není to medaile, ale je to skvělé umístění. Jsem ráda, že se držím té špičky a už mezi ni tak nějak patřím," řekla Ledecká.

Český souboj o osmifinále tenisového Australian Open vyhrála Karolína Muchová. Světovou šestku Karolínu Plíškovou porazila v Melbourne dvakrát 7:5, přestože ve druhém setu prohrávala už 0:5. Jejich duel na prázdném centrálním dvorci Roda Lavera trval bez pěti minut dvě hodiny. Papírovou favoritkou byla Plíšková, která si v Melbourne zahrála v roce 2019 semifinále. Dopustila se však 40 nevynucených chyb včetně deseti dvojchyb. V útrobách stadionu Plíšková vzteky rozmlátila raketu, takže do druhého setu vstoupila trestným fiftýnem. "Bylo to na záchodě, takže mě ani nikdo neviděl. Čárová rozhodčí, co šla za mnou, mě ale slyšela a nahlásila to. Myslela jsem, že si na záchodě můžu dělat, co chci, ale evidentně ne," citoval Plíškovou web Tenisový svět.

Loňské finalistky Barbora Strýcová s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej dohrály na Australian Open překvapivě již ve druhém kole. Nasazené jedničky deblové soutěže nestačily na chorvatsko-srbský tenisový pár Darija Juraková, Nina Stojanovičová, kterému podlehly 6:7, 6:3 a 5:7.

Čeští hokejisté neuspěli ani ve druhém utkání na Švédských hrách v Malmö a podlehli Finsku 2:3 po samostatných nájezdech. V neděli nastoupí svěřenci kouče Filipa Pešána proti dosavadnímu suverénovi seriálu Euro Hockey Tour Rusku.

Světový pohár v běhu na lyžích se v Novém Městě na Moravě příští týden nakonec neuskuteční. Organizátoři jednají o možném uspořádání závodů na konci března. Informoval o tom lyžařský svaz. Svaz sice v pátek získal od ministerstva zdravotnictví výjimku, díky níž by nikdo z účastníků nemusel do pětidenní karantény, ale závody vzápětí zhatilo zpřísnění opatření proti koronaviru v Německu, kde se chystá světový šampionát. Německo zařadilo Česko na seznam rizikových oblastí s výskytem nebezpečných mutací koronaviru. Podle aktuálního nařízení bude každý, kdo byl v této oblasti v posledních deseti dnech před vstupem do Německa, muset nastoupit do karantény na pět až deset dní.