Tenisté musí v Austrálii do karantény

Barbora Strýcová je stejně jako Tomáš Macháč a dalších nejméně sedm desítek tenistů ve čtrnáctidenní striktní karanténě bez možnosti tréninku. Cestou do Melbourne totiž byla v letadle s člověkem, který měl po příletu pozitivní test na koronavirus. Informaci přinesl Radiožurnál. "Jsou to jejich pravidla, byli pět měsíců v úplném lockdownu, takže chápu, že se bojí, abychom jim sem nic nepřitáhli," řekla světová deblová osmička. Před příletem ale o možnosti karantény bez tréninku nevěděla. Před Australian Open proto stráví čtrnáct dnů na hotelovém pokoji.

"Bude to těžké po čtrnácti dnech vyjít a hrát největší turnaj, co máme, a být v nejlepší formě. To prostě nebudu, ale kdo ví, nemůžu propadat panice. Tenis hraju hrozně dlouho a za tu dobu ho hrát nezapomenu," řekla. Na pokoji si složila rotoped a pokusí se alespoň částečně udržovat v kondici. "Mám naplánován na ráno trénink, pak si dám oběd, pak se koukám na seriály, filmy, čtu si, píšu si a takové věci. Odpoledne si udělám ještě jeden trénink, ať mám dva za den. Pak ten den už uteče, usnu a snažím se to brát tak, jak to je," řekla Strýcová.

Karolíny Plíškové, Petry Kvitové či Jiřího Veselého se přísnější verze karantény netýká. Měli by proto mít možnost každý den maximálně na pět hodin opustit hotel a věnovat se tréninku na kurtech.