V Česku byla mrazivá noc

Noc na dnešek byla v Česku na řadě míst opět mrazivá, největší zima byla na stanici Kvilda-Perla, kde teploměr ukázal minus 10,2 stupně Celsia. Zároveň tam byla podle meteorologů překonána rekordní minimální teplota pro tento den. Rekord padl celkem na 22 meteorologických stanicích, které měří aspoň 30 let, řekl ČTK pracovník Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a vyplývá z informací ústavu na facebooku. Mrzlo i v níže položených místech, například ve Varnsdofu na Děčínsku bylo minus 5,5 stupně a dosud nejnižší teplota pro tento den tam byla minus 4,5 stupně z roku 1954.

V dalších dnech by mělo být již tepleji. Podle jejich dlouhodobého výhledu bude přelom dubna a května ještě relativně chladný, v květnu se postupně začne oteplovat, přesto mohou teploty spadnout i v příštích týdnech pod dlouhodobé průměry pro toto období.

Ve středu bude polojasno až oblačno, přechodně až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, v jihozápadní polovině Čech a na severovýchodě území místy kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C.