V ČR a na Slovensku se dnes opět bubnovalo na podporu týraných dětí

V Česku a na Slovensku se opět hodinu bubnovalo na podporu týraných dětí zažívajících násilí v rodině. Akci s názvem Bubnovačka pořádá Centrum Locika ke Světovému dni prevence týrání a zneužívání dětí. Letos se do ní přihlásilo přes 43.000 účastníků, 320 škol po celé republice a desítky firem a institucí, uvedli v tiskové zprávě organizátoři akce. Bubnovat se bude i na Slovensku.

"Bubnování v naší zemi je způsob, jak zajistit, aby děti už nebyly neviditelnými oběťmi domácího násilí, ale aby byly nejen vidět, ale také slyšet. Centrum Locika se dlouhodobě snaží změnit systém péče o ohrožené děti, ale vše by bylo jednodušší s podporou široké veřejnosti. Proto chceme do světa vybubnovat, že násilí na dětech není v pořádku a jsme rádi za každého jednotlivce, instituci, školu, firmu či osobnost, kteří se k nám připojí," uvedla ředitelka Centra Locika Petra Wünschová.

Záštitu nad letošním ročníkem podle ní převzal prezident Petr Pavel s manželkou Eva a na Slovensku prezidentka Zuzana Čaputová. Podle organizátorů se bude bubnovat na náměstích, ve sportovních halách, ve školách ve třídách, na chodbách, v tělocvičnách či na školních nádvořích. Vedle samotného bubnování se po celý týden budou konat různé akce na téma prevence násilí.