V Mikulově bojovalo 32 týmů ve vaření kotlíkového guláše

Přes tisíc litrů guláše uvařilo v sobotu v Mikulově 32 týmů, které se zúčastnily největší soutěže v přípravě kotlíkového guláše na Moravě. Každý z nich měl za úkol připravit 30 litrů oblíbeného pokrmu. Fantazií kuchaři nešetřili a téměř každý tým použil trochu jiný recept, řekl ČTK pořadatel akce Josef Ševčík. Na klání dorazily stovky diváků, kteří měli s ochutnáváním plno práce. Vařily se guláše srnčí, dančí i kančí. Byl tu guláš jelení nebo telecí, guláš bramborový či segedínký. Ke specialitám patřily guláše kozí. Některé kulinářské výtvory lákaly na své poetické názvy. Například guláš zlomených srdcí byl připraven ze srdíček hus a kachen, zatímco guláš býčí láska z varlat mladých býků. Akce byla určena i pro vegetariány. Pro ně vznikl gulášový speciál, v němž byly hlavními ingrediencemi sója, fazole a sušené švestky. Některé týmy používaly k dochucování speciální a přísně utajované směsi z různých bylinek a z koření.