Vítr ve středních Čechách láme stromy a větve, hasiči vyjeli víc než 700krát

Silný vítr dnes ve Středočeském kraji shazoval stromy a ničil střechy. Na Příbramsku spadlo vedení vysokého napětí. Hasiči mají jen za dnešek přes 700 výjezdů, drtivá většina se týká padlých stromů a dalších škod souvisejících s velmi silným větrem. Vítr v současnosti nejvíc zasáhl Kladensko, Mladoboleslavsko a Příbramsko. Hasiči pomáhají odstraňovat spadané stromy a uvolněné plechy na střechách.

"V Berouně spadl strom na zaparkované auto a v Milostíně na Rakovnicku létaly utrhané kryty z bazénu po zahradě," uvedla mluvčí. Hasiči také na twitteru uvedli, že vítr zapříčinil 11 dopravních nehod. Komplikace způsobil vítr i na železnici. V Praze jsou problémy s provozem tramvají, na železnici a letišti.

Kvůli větru je bez elektřiny 260.000 odběratelů ČEZ, nejvíc ve středních Čechách

Kvůli silnému větru, který dnes zasáhl část republiky, evidovala společnost ČEZ Distribuce zhruba 260.000 odběrných míst bez elektřiny. Také Královéhradecký kraj zasáhl silný vítr. Energetici k 13:00 evidovali zhruba 9500 domácností bez elektřiny.

Kvůli silnému větru se na obou úsecích ocitla mimo provoz kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Podle meteorologů má mít vítr v kraji dnes v nárazech rychlost až 90 kilometrů v hodině, na horách až 125 kilometrů v hodině. K večeru má vítr částečně slábnout.