Výstava na plzeňské radnici ukazuje, jak děti po celém světě vnímají pandemii koronaviru

Divné jaro očima dětí ukazuje nová výstava v plzeňském mázhauzu. Kolekci výtvarných prací připravilo hnutí Na vlastních nohou Stonožka, ve kterém děti pomáhají jiným dětem, a které letos slaví 30 let své existence. Na výstavě se podílela i Česká centra, která působí po celém světě. Díky vzájemné spolupráci jsou na ‚stonožkové‘ výstavě v Plzni k vidění výtvarné práce i dětí ze zahraničí - z Japonska, Jižní Koreje, Izraele, Rakouska, Velké Británie a Řecka.
Podle mluvčí center Petry Jungwirthové obrázky ukazují šťastné děti, ale zároveň reagují i na současnou celosvětovou situaci. "Je to o tom, jak děti nejen v České republice, ale i ve světe vnímají fenomén pandemie. Je v tom hezký otisk nejen smutku bohužel, ale i naděje a jakési radosti, která stoprocentně čeká," uvedla.

Výstava v Mázhauzu plzeňské radnice potrvá do 13. listopadu. Poté bude přesunuta do Galerie Paletka v Husově ulici v Plzni. Odtud pak ve spolupráci s Českými centry poputuje do Izraele, kde bude uvedena v Českém domě v Jeruzalémě.