Zdražování benzínu se zpomaluje

Prudký růst ceny benzinu způsobený ruskou invazí na Ukrajinu se v pátek poprvé zastavil. Průměrná cena Naturalu 95 v Česku stagnovala na čtvrtečních 47,26 Kč za litr. Nafta sice zdražila o desetník na průměrných 49,41 Kč za litr, byl to ale nejnižší denní nárůst za poslední dva týdny. Vyplývá to z aktuálních údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Nejvýraznější zdražení mohli motoristé u pump zaznamenat toto úterý. Průměrná cena benzinu oproti předchozímu dni stoupla o 1,70 koruny a nafta zdražila o 2,15 koruny.

Nejdráž tankují benzín motoristé v Praze. Litr naturalu vyjde v hlavním městě v průměru na 47,54 Kč. Jen o haléř levnější je natural ve Středočeském kraji. Na opačném konci žebříčku je Karlovarský a Jihočeský kraj s průměrnou cenou benzinu 46,86 koruny, respektive 46,98 Kč. Nejdražší nafta je v Pardubickém kraji, kde litr vyjde na 49,78 koruny. Následuje Liberecký kraj s průměrnou cenou o 20 haléřů nižší. Nejlevněji je opět v Karlovarském kraji, kde pumpaři chtějí za litr nafty v průměru 49,09 koruny.