Ze sportu:

Kajakář Jiří Prskavec skončil druhý v domácím závodě Světového poháru ve vodním slalomu. V pražské Troji porazil dvojnásobného mistra Evropy jen Němec Hannes Aigner. Druhý český finalista Vít Přindiš po triumfu v kvalifikaci a druhém místě v semifinále závod o medaile nezvládl, minul jednu z branek a s padesátisekundovou penalizací skončil osmý.

Roman Kreuziger dojel druhý v předposlední etapě závodu Kolem Švýcarska, po 219 kilometrech se závěrečným stoupáním do Verbieru ho porazil jen Kolumbijec Esteban Chaves. Celkově je český cyklista sedmý, stále vede Němec Tony Martin.

Čeští volejbalisté sehráli ve Světové lize i potřetí pětisetovou bitvu s Korejci a znovu vítěznou. Před dvěma týdny asijského soupeře dvakrát těsně porazili v Českých Budějovicích a dnes další výsledek 3:2 vybojovali v korejském Suwonu. Rozhodující sadu vyhráli svěřenci Zdeňka Šmejkala 15:11 a ve skupině E se na třetím místě drží ve hře o postup.

Čtyři české lodě jedou finále na Světovém poháru ve vodním slalomu v Praze-Troji. Roli adepta na stupně vítězů potvrdil druhým místem v semifinále kajakář Vít Přindiš, do elitní desítky se dostal také pátý Jiří Prskavec. Kanoista Vítězslav Gebas skončil osmý a jeho kolegyně Kateřina Hošková obsadila v semifinále čtvrtou pozici.

Triatlonistce Vendule Frintové nevyšla na mistrovství Evropy snaha o obhajobu bronzové medaile z loňského šampionátu v turecké Alanyi. Závod v Kitzbühelu nedokončila, ve velmi chladném počasí odstoupila během cyklistické části. Zlato získala olympijská vítězka Nicola Spirigová ze Švýcarska, mistryní Evropy se stala již počtvrté.

Draci Brno prohráli v domácím turnaji Evropského poháru s francouzským týmem Senart 1:3 a připsali si druhou porážku. Se dvěma vítězstvími mají stále naději na postup, ale v posledním kole je čeká dosud neporažený lídr skupiny nizozemský Neptunus.

Fotbalisté Matúš Čonka a Milan Bortel definitivně opouštějí pražskou Slavii. Oba slovenští obránci přestoupili do Trnavy, s níž podepsali dvouleté smlouvy.

Česká reprezentantka Adéla Hanzlíčková vybojovala bronzovou medaili na juniorském mistrovství Evropy v zápase. V Katovicích dvacetiletá volnostylařka navázala na páté místo z dubnového seniorského šampionátu. Ve sbírce úspěchů má také bronz z ME kadetek v roce 2010.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou postoupily na grandslamu Světového okruhu v Berlíně do sobotního čtvrtfinále. Po výhře 21:13 a 21:19 nad ruským párem Syrcevová, Mojsejevová v druhém kole play off skončí nejhůře páté. Dnes odpoledne budou jejich dalšími soupeřkami třetí nasazené Brazilky Talita Antunesová a Taiana Limaová.

Kajakář Vít Přindiš stejně jako na minulém závodu v Tacenu ovládl také v Praze kvalifikaci Světového poháru ve vodním slalomu. Do semifinálových jízd postoupily všechny české lodě, mezi kajakářkami se na druhé místo dostala Kateřina Kudějová, třetím časem překvapil kanoista Vítězslav Gebas a stejné místo obsadila i jeho kolegyně Monika Jančová.

Olympijský vítěz David Kostelecký vybojoval na mistrovství Evropy v brokové střelbě bronzovou medaili v disciplíně trap. V duelu o třetí místo porazil vítěze kvalifikace Chorvata Antona Glasnoviče.

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková vyhráli své první jízdy na Světovém poháru ve veslování ve francouzském Aiguebelette a zajistili si přímý postup do sobotního semifinále.

Ve Velké Chuchli si dnes a v neděli dali již potřetí sraz majitelé amerických automobilových veteránů. Setkání pod názvem American dream 2014 na dostihovém závodišti je přístupné veřejnosti od 9:00 hodin. Uvedli to organizátoři z Veteran US Car Clubu Praha.