Sport

Jiří Prskavec (Foto: ČTK)

Vodní slalomář Jiří Prskavec vybojoval na olympijských hrách bronzovou medaili a postaral se o první medailový zisk pro českou výpravu.

První českou medaili získal Jiří Prskavec

Jiří Prskavec,  foto: ČTK
Vodní slalomář Jiří Prskavec vybojoval na olympijských hrách bronzovou medaili a postaral se o první medailový zisk pro českou výpravu. Závod kajakářů vyhrál Brit Joseph Clarke před Slovincem Peterem Kauzerem. Prskavce o zlato připravila dvousekundová penalizace za dotek protivodné třinácté branky, na vítězného Brita ztratil 46 setin sekundy.

Dnes se představí Krpálek, Kudějová i obhájkyně bronzu z Londýna Bruns

Georgina Klugová a Markéta Sluková,  foto: ČTK
V Riu de Janeiro budou dnes bojovat o medaile i čeští sportovci. Připraven je judista Lukáš Krpálek, vodní slalomářka Kateřina Kudějová, střelkyně Adéla Bruns, která bude ve sportovní malorážce obhajovat bronz, který získala v Londýně pod dívčím jménem Sýkorová.

Sluková a Hermannovou postoupily ze skupiny

Beachvolejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou postoupily ze skupiny a zahrají si na olympijském turnaji na Copacabaně play off. V souboji o třetí místo ve skupině B porazily argentinskou dvojici Ana Gallayová, Georgina Klugová po krajně nepříznivém vývoji 13:21, 21:19 a 15:8. České hráčky nyní budou do čtvrtečního večera čekat, až se dohrají zbývající tři z šesti skupin, zda postoupí ze třetího místa rovnou do osmifinále, nebo sehrají ještě předkolo.

Jachtařka Kozelská Fenclová je na 12. místě

Foto: ČTK
Jachtařce Veronice Kozelské Fenclové patří po třetím dnu olympijské soutěže ve třídě Laser Radial nadále dvanácté místo. Ve středu se jezdilo v náročných podmínkách a vedoucí pozici převzala od čínské obhájkyně Sü Li-ťia irská jachtařka Annalise Murphyová.

klíčové slovo:
spustit audio