Ze sportu:

Tenisté Radek Štěpánek s Janem Hájkem nezískali třetí postupový bod ve čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu. Čeští obhájci titulu prohráli čtyřhru s dvojicí Jurij Ščukin, Andrej Golubjov 6:7, 4:6, 3:6 a v Astaně vedou před nedělními dvouhrami 2:1 na zápasy. "Kazaši odehráli velmi dobrou čtyřhru a Golubjov byl nejlepší. Stále vedeme 2:1 a máme další dvě šance zápas ukončit," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Záložník Tomáš Rosický při svém pátém ligovém startu za Arsenal v sezoně rozhodl ve 32. kole anglické ligy dvěma góly o vítězství 2:1 na hřišti West Bromwiche. Český reprezentační kapitán se v Premier League trefil poprvé od loňského února.

Fotbalisté Slavie remizovali ve 22. ligovém kole v malém pražském derby s Duklou 0:0 a bez branek tak skončil i čtvrtý vzájemný zápas v nejvyšší soutěži. Oba týmy trefily břevno, v první půli nejprve hostující Borek a po změně stran domácí Zmrhal. Dukla potvrdila pověst remízového krále a připsala si desátý nerozhodný výsledek. V neúplné tabulce se posunula na pátou příčku, slávisté po pátém utkání bez prohry zůstali osmí.

Extraligoví hokejisté Liberce a Chomutova vyhráli své zápasy v 6. kole baráže a v polovině soutěže se posunuli na první a druhé místo tabulky. Liberec vyhrál nad Mladou Boleslaví 4:1, Chomutov uspěl 3:2 v prodloužení na ledě Olomouce.

České hokejistky prohrály na mistrovství světa v Ottawě s Německem 3:6 a budou bojovat o záchranu. Svěřenkyně trenéra Karla Manharta obsadily ve skupině B třetí místo a v sérii o udržení na dva vítězné zápasy nastoupí proti Švédsku.

Motocyklový závodník Karel Abraham zajel v Kataru v tréninku na premiérovou Velkou cenu sezony mistrovství světa osmnáctý čas. Navrátilec do šampionátu Lukáš Pešek byl v královské MotoGP čtyři místa za ním.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha jsou prvními semifinalistkami ligového play off. Obhájkyně mistrovského titulu podle očekávání vyřadily Slovanku MB ve třech zápasech, v soupeřově hale čtvrtfinálovou sérii zakončily další vysokou výhrou 85:60.

Lucie Šafářová vypadla na tenisovém turnaji v Charlestonu ve čtvrtfinále. Se světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA v pátek prohrála 4:6, 1:6.

Polák Mariusz Malyszczycki s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX vyhrál Rallye Vrchovina, úvodní podnik mistrovství České republiky ve sprintrallye. Polský jezdec, startující s českou licencí, díky čemuž se jeho výsledky započítávají i do průběžného pořadí seriálu, porazil druhého Miroslava Jakeše o dvanáct sekund. Třetí byl Robert Kořístka.

Při půlmaratonu v Praze rekord nepadl, Zersenay Tadese vyhrál v času 1:00:10. Díky závěrečnému spurtu světový rekordman porazil svého krajana z Eritreje Amanuela Mesela, třetí místo obsadil třiačtyřicetiletý Keňan John Kipsang. Nejrychlejším Čechem byl osmnáctý Jiří Homoláč, závod žen vyhrála Keňanka Gladys Cheronová v traťovém rekordu 1:06:47.

Předsedou Českého atletického svazu bude i v následujícím čtyřletém cyklu Libor Varhaník, který obhájil svůj post na valné hromadě v Nymburce. Místopředsedy vrcholného atletického orgánu budou stejné jako v minulém období Oldřich Zvolánek a Jacek Přibáň.

Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli v jarní části druhé ligy i třetí domácí zápas a v součtu s dvěma remízami z hřišť soupeřů tak popáté za sebou bodovali. Po vítězství 1:0 nad Pardubicemi, o kterém rozhodl v 79. minutě obránce Dvořák, patří Severočechům v tabulce páté místo.

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel v Kataru v kvalifikaci na první Velkou cenu sezony v třídě Moto3 sedmý čas. Do úvodního závodu mistrovství světa tak v neděli pod umělým osvětlením vyrazí z třetí řady. Kornfeil na stroji Kalex KTM zajel o 1,253 sekundy pomalejší čas než nejrychlejší Španěl Luis Salom, jehož v první řadě doplní krajané Maverick Viňales a Álex Rins.

Fotbalisté Sparty zvítězili ve šlágru 22. kola první ligy v Olomouci jasně 3:0 a potvrdili středeční triumf nad Sigmou 4:2 v úvodním čtvrtfinále Poháru České pošty. Pražané se vyhoupli do čela tabulky o tři body před Plzeň, která má však k dobru nedělní zápas s Teplicemi. Dvě branky vítězů zaznamenal na Hané Václav Kadlec a jednu přidal Ladislav Krejčí, navíc Sparta nastřelila břevno a tyč.

Autor: Jan Charvát