Ze sportu:

Fotbalista Milan Baroš se po rozchodu s Galatasarayem Istanbul definitivně vrací do Ostravy. S Baníkem se dnes na spolupráci do léta 2014. Jednatřicetiletý útočník si obnovenou premiéru v ostravských barvách po jedenácti letech odbude v sobotu proti Českým Budějovicím.

Basketbalistky USK Praha čeká pátý pokus o postup mezi osm nejlepších celků Evropské ligy. Předchozí čtyři osmifinálové série nezvládly, nyní se pokusí tuto bilanci zlomit proti Galatasarayi Istanbul, aby se staly po Brnu druhým českým týmem, který se představí na závěrečném turnaji.

Český hokejista Roman Horák odstartoval v nedělním utkání NHL svým prvním gólem sezony obrat Calgary, které v poslední třetině otočilo v Dallasu skóre z 1:3 na konečných 4:3. Jedenadvacetiletý útočník vstřelil z dorážky druhou branku týmu ve 42. minutě a asistenci si u jeho trefy připsal krajan Roman Červenka. Na straně poražených Jaromír Jágr nebodoval.

Třinecký hokejový útočník Martin Růžička díky gólu a asistenci při porážce na ledě Zlína 2:4 vytvořil nový rekord v produktivitě základní části samostatné české extraligy. Sedmadvacetiletý kanonýr má na kontě ze 48 zápasů 78 bodů za 38 branek a 40 asistencí. Překonal maximum Richarda Krále, který v ročníku 1999/2000 rovněž v dresu Třince nasbíral 77 bodů za 24 gólů a 53 přihrávek.

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 49. kole extraligy na ledě vedoucí Plzně 2:1 po samostatných nájezdech a bodově se dotáhli na sedmé Kladno. Mountfield se navíc po třetí výhře za sebou výrazně přiblížil jistotě účasti v play off. Plzeň má po třetí prohře v řadě v čele už jen dvoubodový náskok před druhým Zlínem.

Hokejisté Lva Praha při své premiérové sezoně splnili základní sportovní cíl v podobě postupu do play off a také se jako úplně nový klub zapsal do povědomí fanoušků. S průměrem 7161 diváků na zápas se český nováček zařadil na šesté místo tabulky návštěvnosti celé soutěže a v diváckém zájmu si připsal i rekord KHL.

Nejlepším trenérem minulé sezony druhé italské ligy byl vyhlášen český kouč Zdeněk Zeman, který dovedl fotbalisty Pescary k postupu do Serie A. Ocenění za nejvyšší soutěž získal Antonio Conte z mistrovského Juventusu.

Česká tenistka Klára Zakopalová vypadla na turnaji v Dubaji v prvním kole. S Marion Bartoliovou z Francie prohrála za dvě hodiny 6:3, 4:6, 1:6 a poprvé v sezoně na okruhu WTA nezvládla úvodní zápas.