Ze sportu:

Petra Kvitová porazila Saru Erraniovou 6:4, 6:3 a české tenistky dělí bod od druhého postupu do finále Fed Cupu za sebou. Obhájkyně titulu vedou v semifinále v Ostravě nad Italkami po sobotě 2:0 na zápasy. V úvodní dvouhře uspěla česká dvojka Lucie Šafářová, která za podpory sedmi tisíc fanoušků v ČEZ areně porazila Francesku Schiavoneovou 7:6 a 6:1. V neděli může třetí postupový bod získat Petra Kvitová, proti které by měla nastoupit Fraanceska Schiavoneová, ale je možné, že italský kapitán Corrado Barazzutti přichystá změnu. Na kurt může poslat Flavii Pennettaovou nebo Robertu Vinciovou. K další dvouhře nastoupí Lucie Šafářová a Sara Erraniová, ale i v tomto případě je změna možná. Do závěrečné čtyřhry jsou na české straně nahlášeny loňské vítězky Roland Garros Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a na italské Roberta Vinciová se Sarou Erraniovou.

Tenista Tomáš Berdych si v Monte Carlu o titul nezahraje. V semifinále prohrál se světovou jedničkou, Srbem Novakem Djokovičem 6:4, 3:6 a 2:6. Šestadvacetiletý Tomáš Berdych na okruhu ATP prohrál s Novakemm Djokovičem devátý zápas z deseti a přišel o možnost zahrát si potřetí v kariéře ve finále turnaje série Masters. Se světovými jedničkami má český hráč bilanci třináct porážek a dvě výhry - obě zaznamenal proti Švýcaru Rogeru Federerovi.

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v 26. kole první ligy na hřišti Příbrami 2:1 a čtvrtou výhrou v řadě si definitivně zajistili záchranu. Čtyři kola před koncem mají náskok 14 bodů před předposlední Ostravou. Výhru Jihočechům zařídili devatenáctiletý záložník František Němec, pro kterého to byl první ligový gól kariéry, a vlastní trefou příbramský stoper Jiří Krejčí. Za domácí snížil Martin Šlapák, který se trefil v šestém utkání po sobě.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály v Brně druhý zápas ligového finále nad týmem Frisco IMOS hladce 88:61 a k obhajobě titulu jim chybí už jen jedno vítězství. Sérii mohou ukončit v úterý v Praze.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký splnil roli hlavního favorita Rallye Šumava Klatovy a vyhrál tak i třetí závod mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Pilot vozu Škoda Fabia S2000 byl v čele od první rychlostní zkoušky a druhého Romana Krestu nakonec porazil o minutu a 22 sekund. Třetí místo obsadil s odstupem další minuty Jaromír Tarabus. Domácí šampionát pokračuje čtvrtým závodem 25. a 26. května, kdy se uskuteční Rallye Český Krumlov.

Kajakářka Štěpánka Hilgertová vyhrála v Českých Budějovicích třetí nominační závod vodních slalomářů a zdramatizovala boj o účast na olympijských hrách v Londýně. Dosavadní vedoucí žena nominačního pořadí Kateřina Kudějová obsadila až deváté místo. Do Londýna už se kvalifikoval kajakář Vavřinec Hradilek. Ze tří závodů má dvě vítězství a druhé místo a nemůže být v konečném hodnocení předstižen. Ve zbylých kategoriích se rozhodne až v neděli. "Čekal jsem, že ti velcí favorité odskočí víc, ale povedlo se to jen Vávrovi (Hradilkovi)," řekl ČTK kouč reprezentace Jiří Pultera.

Florbalistky Herbadentu SJM Praha 11 získaly pošesté za sebou titul v extralize. V superfinále na jediný zápas zdolaly v pražské O2 areně před rekordní návštěvou 5097 diváků FbŠ Bohemians 6:2. Svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové se mohou těšit na účast na říjnovém Poháru mistrů ve švédské Umee.