Další výsledky ze sportu:

Stanislav Řezáč se stal poprvé v kariéře Králem bílé stopy, vítězem ankety odborníků o nejlepšího českého lyžaře roku 2012. Dálkový běžec na lyžích, nástupce na trůnu po sjezdaři Ondřeji Bankovi, letos o dva hlasy porazil skokana Romana Koudelku, třetí skončil slalomář Kryštof Krýzl. Osmatřicetiletý Řezáč v uplynulé sezoně vyhrál podruhé Světový pohár mezinárodní federace FIS Marathon Cup a v prestižní sérii Ski Classics skončil druhý. Zvítězil ve dvou závodech, Jizerské 50 a König Ludwig Laufu. "Je to pro mě velké překvapení a obrovské zadostiučinění. Proto mě moc mrzí, že nemůžu osobně převzít cenu," vzkázal Řezáč z tréninkového kempu v italském Meranu, kde se připravuje na kole a na kolečkových lyžích se svým novým rakouským týmem Skinfit. "Když jsem dostal pozvánku na vyhlášení, říkal jsem si: Já to přece nemůžu vyhrát, i kdybych se rozkrájel," uvedl Řezáč. Na slavnostním večeru na Žofíně za něj převzala korunku jeho žena Lenka a na trůn usedli synové Aleš a Tomáš.

Čeští tenisté ani na pátý pokus neuspěli ve finále Světového poháru družstev a po porážce 0:3 na zápasy skončili druzí za Srbskem. V Düsseldorfu dnes Tomáš Berdych prohrál s Jankem Tipsarevičem 5:7, 6:7, druhý bod získal pro soupeře Viktor Troicki v duelu s Radkem Štěpánkem. Za již rozhodnutého stavu vyhráli Srbové i závěrečnou čtyřhru.

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek prodloužil už před mistrovstvím Evropy smlouvu u národního týmu. Český výběr tak povede i v kvalifikaci mistrovství světa 2014. Předseda FAČR Miroslav Pelta to dnes řekl novinářům v Bad Waltersdorfu před přípravným utkáním s Izraelem.

Dvacátou etapu cyklistického Gira d'Italia vyhrál v sólovém úniku Belgičan Thomas De Gendt a lídra celkového pořadí Španěla Joaquíma Rodrígueze za sebou nechal o více než tři minuty. Český cyklista Roman Kreuziger po pátečním etapovém triumfu dnes dojel na patnáctém místě se ztrátou devět minut a 10 vteřin na De Gendta.

Střelec Jiří Lipták získal na mistrovství Evropy brokařů v Larnace stříbrnou medaili v trapu, když v rozstřelu o druhé místo porazil Chorvata Josipa Glasnoviče. Český reprezentant tak po čtyřech letech vystoupil na evropském šampionátu opět na stupně vítězů, v roce 2008 vybojoval rovněž na kyperské půdě v Nikósii bronz. Z vítězství se dnes radoval další Chorvat Giovanni Černogoraz.

České posádky vyhrály na Světovém poháru v rychlostní kanoistice v Duisburgu dva finálové závody na 1000 metrů. V olympijské disciplíně v Německu zvítězil mužský čtyřkajak ve složení Jan Štěrba, Josef Dostál, Lukáš Trefil, Daniel Havel i deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák. Reprezentačního trenéra Martina Doktora výkony kanoistů nadchly. "Obě lodě jely perfektně takticky, jak si kluci před startem řekli. Radoň s Dvořákem zrychlili ve druhé polovině a dokázali porazit obě německé lodě, které tady jely o olympiádu, což nesmírně oceňuju," řekl ČTK Doktor. Radoň a Dvořák byli na pětistovce ještě čtvrtí, ale nakonec za sebou nechali i obě německé posádky; druzí Kurt Kuschela s Peterem Kretschmerem na ně ztratili tři desetiny sekundy. Mistři světa Tomasz Wylenzek a Stefan Holtz dojeli třetí a prohráli souboj o start na olympijských hrách.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál Rallye Český Krumlov, ovládl i čtvrtý díl mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Hlavní favorit rallye i šampionátu porazil druhého Romana Krestu o téměř jednu minutu. Kopecký přerušil Krestovu sérii pěti výher na jihu Čech a upevnil si postavení v čele seriálu.

Squashistka Lucie Fialová vybojovala na mistrovství Evropy první českou ženskou medaili. V Helsinkách dnes porazila v boji o třetí místo Švýcarku Gaby Huberovou-Schmohlovou po boji 3:2 a získala bronz. Mistryní Evropy se stala druhá nasazená Camille Sermeová z Francie.

Házenkáři Zubří jsou novými mistry extraligy. V posledním kole o tom rozhodla domácí prohra obhájců titulu z pražské Dukly 25:26 s Lovosicemi. Zubří získalo třetí titul, od toho minulého už ale uplynulo patnáct let.