Ze sportu:

Ve čtvrtek budou na mistrovství světa v atletice v Tegu bojovat o úspěch první české medailové naděje. Finále běhu na 400 metrů překážek čeká Zuzanu Hejnovou. O cenný kov bude ve výškařském sektoru skákat Jaroslav Bába. Poprvé se představí na šampionátu také obhájkyně stříbrné medaile z Berlína Barbora Špotáková, kterou čeká kvalifikace.

V utkání 3. kola fotbalového Ondrášovka Cupu vyhrál Převýšov na pražskou Slavií 3:0. Slavia se tak stala po Příbrami a Bohemians 1905 třetím prvoligovým týmem, který v poháru skončil. Karviná porazila Opavu 4:1, Frýdek-Místek prohrál s 1. FC Slováckem 0:2, Mikulovice s Teplicemi 0:4, Ovčáry s Viktorií Žižkov 0:2, Tasovice s Duklou Praha 0:4 a utkání Zbrojovka Brno Mladá Boleslav skončilo 1:3.

Cyklista Roman Kreuziger by po sundání sádry ze zlomené levé ruky chtěl startovat na mistrovství světa, které v Kodani začne 19. září. Jezdec, který absolvoval třítýdenní Tour de France se zlomeninou člunkové kosti, to uvedl na svém webu. Pokud nenastanou komplikace, měli by mu lékaři sádru příští týden sundat.

Autor: Ivo Prokop