Ze sportu

Český lyžař Ondřej Bank obsadil šestnácté místo v obřím slalomu Světového poháru v americkém Beaver Creeku a potřetí v sezoně bodoval v třetí různé disciplíně. Suverénně zvítězil domácí favorit Ted Ligety. Třicetiletý Bank potvrdil, že Beaver Creek patří mezi jeho oblíbené tratě. Před třemi lety tam dosáhl svého největšího úspěchu v podobě třetího místa v superkombinaci SP. V sobotu si připsal poprvé v kariéře bod v superobřím slalomu za 30. místo a navázal na zisk ze slalomu v Levi.

Čeští florbalisté remizovali na mistrovství světa s Norskem 4:4 a vyhráli základní skupinu D. Ve čtvrtfinále tak s největší pravděpodobností dostanou snadnějšího soupeře pro čtvrtfinále. Tým trenéra Tomáše Trnavského by měl ve středu od 19:30 narazit na Estonsko, vyhne se favorizovanému Švédsku.

Čeští tenisté zakončí rok na třetím místě žebříčku Davisova poháru. Letošní semifinalisty slavné týmové soutěže předstihli díky finálové výhře nad Francií Srbové. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila se drželi na druhém místě až do víkendového souboje o titul, po němž je odsunuli na třetí pozici jejich semifináloví přemožitelé ze Srbska. Nový ročník Davisova poháru zahájí Češi v březnu proti Kazachstánu, který je v žebříčku šestnáctý.