Ze sportu

Kapitán fotbalové Sparty Tomáš Řepka si nezahraje pondělní derby se Slavií. Disciplinární komise mu dočasně pozastavila činnost kvůli jeho vulgárním gestům v minulém utkání v Jablonci. Příští týden na dalším zasedání, na které pozvala i Řepku, případ dořeší. ČTK to řekl mluvčí komise Jaroslav Kolář. Řepka na konci prvního poločasu při odchodu ze hřiště dvakrát ukázal směrem k divákům sedícím na hlavní tribuně vztyčený prostředníček. Zadák Sparty se pak bránil tím, že jej diváci provokovali výhrůžkami, že zabijí jeho syna.

Hokejisté Mladé Boleslavi se dnes pokusí vyrovnat stav baráže o účast v příštím ročníku extraligy. Vítěz první ligy Ústí nad Labem vyhrál ve středu na jejich ledě úvodní zápas 4:0. Hrát se začne v 18:10.

Česká tenistka Klára Zakopalová porazila ve španělské Marbelle ve druhém kole domácí Lourdes Domínguezovou-Linovou 7:6, 1:6, 7:6 a postoupila do čtvrtfinále. Devětadvacetiletá Zakopalová se s Domínguezovou utkala potřetí v kariéře a opět se rozhodovalo ve třech setech.. Naopak v prvním kole se s turnajem rozloučila Iveta Benešová. S Anabel Medinaovou-Garriguesovou prohrála za hodinu a 18 minut 0:6 a 2:6. Španělská tenistka jí oplatila porážku z letošního Australian Open, kde s osmadvacetiletou Češkou uhrála jediný game.

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice a FBC Ostrava budou bojovat o titul v extralize. Oba celky uspěly jako domácí v pátých semifinálových zápasech. Střešovice vyhrály v pražském derby nad Chodovem 6:3 a hráči FBC Ostrava zdolali 4:3 městského rivala Vítkovice, které si účast ve finále počtvrté za sebou nezopakují a získaly bronz. Finálová série začne v sobotu v Praze.

Sportovní gymnastka Jana Šikulová postoupila do finále víceboje na mistrovství Evropy v Berlíně. Do pátečního boje o medaile se česká reprezentantka kvalifikovala z 24. pozice. Další česká gymnastka Kristýna Pálešová skončila ve víceboji na 34. místě.

Rozpory mezi slalomářkou Šárkou Záhrobskou a jejím otcem a bývalým trenérem Petrem Záhrobským eskalují. Trojnásobná medailistka z mistrovství světa a bronzová z olympiády ve Vancouveru viní otce, že jí ničil zdraví a přivlastňoval si její peníze. Petr Záhrobský se chce slovům své dcery, která vycházejí ve čtvrtečním magazínu MF Dnes, bránit, hodlá se proto poradit s právníky.

Bývalý první tenista světa Ivan Lendl v dohledné době nebude trénovat Andyho Murraye. Britská média nedávno přinesla informaci, že by se mohl stát novým koučem skotského hráče, který se letos trápí. Podle Petry Píchalové-Langrové z agentury Česká sportovní ale Lendl nabídku odmítl již před deseti měsíci.