Ze sportu:

Čeští fotbaloví reprezentanti se rozloučili s letošním rokem bezbrankovou remízou v dnešním přípravném utkání s Dánskem. Zápas v Aarhusu příliš šancí nenabídl. V prvním poločase měli blízko ke gólu domácí, ale brankář Petr Čech chytil penaltu. V závěru pak Michal Kadlec trefil z přímého kopu tyč. Češi se rozešli s Dány smírně potřetí za sebou. Kouč Michal Bílek vsadil na rozestavení s pěti středopolaři, které chtěl otestovat před březnovým kvalifikačním duelem ve Španělsku. Na hrotu operoval samotný Necid a nováček Rezek nastoupil na levém kraji zálohy. Zhruba z poloviny zaplněný stadion v Aarhusu bude příští rok hostit finále evropského šampionátu do 21 let.

Basketbalistky týmu Frisco Sika Brno prohrály ve čtvrtém kole Evropské ligy s francouzským Bourges 62:67, když nezvládly vypjatou koncovku. Přitom po tři čtvrtiny měly české mistryně zápas ve své režii, ale v poslední části neodolaly tlaku a agresivní hře soupeřek. V soutěži utrpěly Brňanky už třetí prohru.

Běžec na lyžích Lukáš Bauer nakonec nevynechá úvodní díl Světového poháru a v sobotu se ve švédském Gällivare postaví na start volné patnáctky. Dvojnásobný bronzový medailista z olympiády ve Vancouveru se rozhodl změnit plány na základě dobrých pocitů při tréninku v Muoniu. Bauer koncem minulého týdne oznámil, že v Gällivare nepojede, protože předtím musel antibiotiky léčit zánět nosohltanu a do sezony chtěl naskočit 26. listopadu ve finském Kuusamu.

Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková by neměla chybět na startu druhého dílu Světového poháru, který se od pátku do neděle uskuteční v Berlíně. Dvojnásobná olympijská vítězka ze zdravotních důvodů minulý týden nenastoupila do žádného závodu v nizozemském Heerenveenu, v současnosti už je však relativně fit. "Pokud se její stav nezhorší, pojede," řekl trenér Petr Novák. Sáblíková měla v minulém týdnu střevní virózu, v úterý ale začala opět trénovat na ledě.