Ze sportu:

Tomáš Berdych se jako první český tenista po osmi letech kvalifikoval na Turnaj mistrů, který začne 21. listopadu v Londýně. Rozhodla o tom porážka jeho rivala Španěla Fernanda Verdaska na podniku série Masters v Paříži s domácím Gaelem Monfilsem. Po Verdaskově prohře je osmička pro finále sezony ATP kompletní. Již dříve měli účast jistou Rafael Nadal ze Španělska, Švýcar Roger Federer, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Švéd Robin Söderling. Nyní k nim přibyli Berdych, Španěl David Ferrer a Američan Andy Roddick. Pětadvacetiletý Berdych se objeví na Turnaji mistrů podruhé v životě. Atmosféru okusil před třemi lety, kdy jel do Šanghaje jako náhradník, ale nehrál. Náhradnické místo zaujal předloni i Radek Štěpánek, ten se na kurt dostal a dvakrát prohrál.

Králem české cyklistiky za rok 2010 byl vyhlášen biker Jaroslav Kulhavý. Mistr Evropy a stříbrný medailista ze světového šampionátu v cross country horských kol ukončil dvouleté panování silničáře Romana Kreuzigra. Jaroslav Kulhavý vyhrál anketu Českého svazu cyklistiky poprvé.

Pět českých reprezentantů by se mělo v průběhu sezony představit v závodech Světového poháru v rychlobruslení, který bude v pátek zahájen v nizozemském Heerenveenu. Vedle hlavní hvězdy Martiny Sáblíkové by o body do seriálu měli bojovat ještě Karolína Erbanová, Milan Sáblík, Pavel Kulma a Zdeněk Haselberger, tedy stejná jména jako v minulém olympijském ročníku. "Na patnáctistovku máme sice možnost nasadit tři ženy, ale třetí se splněným limitem nemám," řekl ČTK trenér Petr Novák. Dvojnásobná olympijská vítězka Sáblíková bude nadále jezdit hlavně dlouhé tratě tři a pět kilometrů, bude však startovat i na patnáctistovce a občas také na nejkratší pětistovce nebo kilometru.

Slavný americký boxer Mike Tyson přece jen přijede do Prahy. Podle deníku Sport se chystá do české metropole na dva dny v březnu. Poté, co podobný plán skončil v říjnu nezdarem, zajišťují jeho návštěvu noví promotéři boxer Ladislav Kutil a bývalý karatista Pavol Mucha, kteří pořádají galavečery bojových sportů Heroes Gate.

Basketbalistky USK Praha v Evropské lize porazily obhájce prvenství Spartak Moskva 73:72 a získaly první výhru v novém ročníku soutěže. Vysokoškolačky odčinily prohry z úvodu Euroligy se Salamankou a v Tarbes a na výhru nad Spartakem, který porazily poprvé v historii, se pokusí navázat příští úterý v Kaunasu.

Basketbalistky Brna prohrály ve svém třetím vystoupení v Evropské lize ve skupině D v Polsku s domácím Gorzowem 61:74. České mistryně utrpěly druhou porážku v soutěži, naopak současný třetí tým polské nejvyšší soutěže si připsal na konto vytoužené první vítězství.