Ze sportu:

Tři změny v nominaci na turnaj Karjala v Českých Budějovicích a Helsinkách musel udělat trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. První reprezentační akci v sezoně vynechají kvůli zraněním obránci Michal Barinka z Vítkovic, Vladimír Sičák z Kärpätu Oulu a útočník Zbyněk Irgl z Atlantu Mytišči. Nahradili je zadáci Filip Novák z Dynama Moskva, Petr Gřegořek z Karlových Varů a nováček Lukáš Klimek z Vítkovic. Ten nahradil až také dodatečně povolaného forvarda Petra Kumstáta z Karlových Varů, jemuž rovněž nedovolí reprezentovat zdravotní potíže. ČTK to sdělil mluvčí reprezentačního týmu Jan Černý.

Hokejisté Třince zvítězili ve 20. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 6:5 a udrželi se před reprezentační přestávkou v čele tabulky o tři body před Vítkovicemi. Oceláři rozhodli čtyřmi góly mezi 43. a 49. minutou, kdy otočili stav z 2:3 na 6:3. České Budějovice po druhé porážce za sebou klesly na čtvrté místo.

Trenér Václav Sýkora zůstane u hokejistů Petrohradu, které vedl v Kontinentální lize tři týdny jako dočasný kouč, až do konce sezony. Osmapadesátiletý kouč, jenž na jaře dovedl Pardubice k extraligovému titulu, povýšil v říjnu z role asistenta po odvolání Kanaďana Ivana Zanatty. V následujících devíti zápasech získal s týmem plným hvězd 23 bodů, což Petrohrad katapultovalo ze sedmého místa v tabulce Západní konference na třetí příčku.

Velmi blízko má tenista Tomáš Berdych k účasti na Turnaji mistrů. Jistotu ale nejlepší český hráč ještě nemá a o jeho cestě do Londýna, kde si letos zahrál na trávě finále Wimbledonu, se rozhodne tento týden v Paříži na akci série Masters. Berdych je v žebříčku sezony pro Turnaj mistrů šestý. Zbývá obsadit tři volná místa, o které se teoreticky vedle Berdycha uchází ještě pět hráčů, přičemž českého hráče ohrožují čtyři.

Český tenista Martin Damm ukončil po jednadvaceti letech kariéru. Největším úspěchem elitního deblisty byl triumf na US Open 2006 s Indem Leanderem Paesem. Bývalý daviscupový reprezentant nyní bude koučem amerického juniora Ryana Harrisona. Informaci přinesl tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena. Martin Damm se rozhodl ukončit kariéru v 38 letech. "Protože výsledky ani žebříček už neodpovídaly tomu, na co jsem byl zvyklý. Věk člověk nezastaví a ta chvíle zkrátka přišla," řekl Martin Damm magazínu.