Ze sportu:

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd se stal členem představenstva Juventusu Turín. Jmenování osmatřicetiletého někdejšího záložníka tohoto italského klubu schválila středeční valná hromada. "Jsem hrdý na to, že Pavel souhlasil. Představuje nejen důležitou část historie Juventusu, ale také reprezentuje morální vlastnosti, odhodlání a vůli nikdy se nevzdat," řekl prezident klubu Andrea Agnelli. "Když se podíváte, co Nedvěd během kariéry dokázal, věřím, že přinese úspěchy," dodal Agnelli. Podle něj by měl Nedvěd mimo jiné fungovat jako spojka nejužšího vedení s týmem.

V úvodních osmifinálových zápasech fotbalového Ondrášovka Cupu nečekaně prohrály hned tři prvoligové celky se soupeři z nižších soutěží. Mladá Boleslav, která o víkendu jako první v sezoně porazila suverénní Plzeň, utrpěla debakl 0:3 v druholigovém Sokolově, Brno podlehlo Karviné 0:2 a Jablonec nestačil dokonce na třetiligový HFK Olomouc. Na Hané prohrál 2:4. Vyhrát se nepodařilo ani dalším dvěma ligovým týmům, které vstoupily do osmifinále. Slavia remizovala na Žižkově 1:1 a Sigma Olomouc se rozešla smírně 3:3 s domácím Pískem. Duel Teplic s Českými Budějovicemi je na programu za týden a souboj Plzně s Opavou až za čtrnáct dnů. Za dny týdny se také odehraje většina odvet.

Česká střelkyně Lenka Marušková obsadila ve finále Světového poháru v Mnichově ve sportovní pistoli druhé místo. Od zlata stříbrnou medailistku z olympiády v Aténách 2004 dělilo 1,5 bodu.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve svém prvním vystoupení v novém ročníku Evropské ligy prohrály doma se španělským favoritem Salamankou 65:66. V dramatickém finiši doplatily domácí hráčky na problémy s fauly svých opor Vítečkové a Whalenové a neúspěšně tak vykročily do bojů ve skupině C. Pražanky ještě ve skupině narazí na Spartak Moskva, Galatasaray Istanbul, Tarbes a Kaunas. Do play off postoupí čtyři celky.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se stejně jako před rokem stala nejlepším armádním sportovcem roku 2010. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru přitom v létě Duklu opustila. Druhé místo obsadil skifař Ondřej Synek, třetí byla oštěpařka Barbora Špotáková. Mezi kolektivy převzali hlavní cenu běžci na lyžích Jiří Magál, Martin Jakš a Martin Koukal, členové bronzové olympijské štafety.