Martina Sáblíková získala na MS stříbro v závodě na 3000 metrů

Zleva: Martina Sáblíková, Ireen Wüstová a  Antoinette de Jongová, foto: ČTK

Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala stříbrnou medaili na mistrovství světa v korejském Kangnungu v závodě na 3000 metrů. Nestačila na Ireen Wüstovou z Nizozemska, na kterou ztratila šest desetin sekundy. Bronz patří další Nizozemce Antoinette de Jongové.

Zleva: Martina Sáblíková,  Ireen Wüstová a  Antoinette de Jongová,  foto: ČTK
"Samozřejmě, kdo by nechtěl zlato, ale Ireen jela opravdu skvěle a klobouk dolů před tím, co předvedla. Já jsem spokojená taky, pod čtyři minuty nejezdím každý den,"řekla česká rychlobruslařka.

Na Wüstovou v první polovině jízdy Sáblíková již tradičně ztrácela, pak začala odstup snižovat. Stejně jako na konci ledna v Berlíně na Světovém poháru nebo při předchozím vícebojařském mistrovství Evropy v Heerenveenu však svěřenkyně trenéra Petra Nováka s Wüstovou nakonec prohrála.

Sáblíková tak získala čtvrté stříbro v individuálních závodech na MS, z vítězství se radovala dvanáctkrát.

Rozšířit sbírku kovů může v sobotu na pěti kilometrech

Rozšířit sbírku úspěchů může rodačka z Nového Města na Moravě v sobotu, kdy se v Kangnungu představí na pětce. Na nejdelší ženské trati od roku 2007 na velké akci neprohrála.

"Na pětce bude zase skvělá konkurence, pojedou některé holky, které na trojce nestartovaly," dodala Sáblíková.

Při slavnostním ceremoniálu dostala stejně jako obě Nizozemky omylem cenný kov určený pro muže, ale hned po vyhlášení jim je organizátoři vyměnili.