Ze sportu:

Druhé vítězství nad pražským soupeřem si nováček fotbalové ligy Hradec Králové nepřipsal. Po nečekaném vítězství nad Spartou remizoval ve druhém kole 1:1 s Bohemians 1905. Utkání opět sledoval vyprodaný stadion. Hradec tak promarnil příležitost dostat se do čela prvoligové tabulky kde zůstává Sigma Olomouc.

Zuzana Hejnová a Zuzana Bergrová postoupily na atletickém mistrovství Evropy v Barceloně do středečního semifinále závodu na 400 metrů překážek. Hejnová, která je považována za jednu z českých medailových nadějí, svůj rozběh vyhrála a celkově dosáhla pátého času 55,36 sekundy. Neuspěla naopak diskařka Věra Cechlová, bronzová medailistka z MS 2005, která v kvalifikaci neměla ani jeden platný pokus. V kvalifikaci koulařek skončila Jana Kárníková výkonem 15,56 metru poslední.

Čeští tenisté se v zářijovém semifinále Davisova poháru utkají se Srbskem v Bělehradě. Hrát se bude na tvrdém povrchu v areně s kapacitou 18.200 diváků. Český tým se v samostatné historii utká se Srbskem poprvé. S jugoslávskými výběry má tehdejší československá reprezentace v historii Davisova poháru bilanci pěti výher a čtyř porážek. Poslední vzájemný duel se hrál v roce 1991. Ve druhém semifinále Francie přivítá Argentinu v Palais des Sports de Gerland v Lyonu. Obě semifinále se hrají od 17. do 19. září.

České házenkářky se v úvodní fázi kvalifikace mistrovství světa 2011 utkají s Litvou, Itálií a Bulharskem. Rozhodlo o tom losování ve Vídni. Hrát se bude na přelomu listopadu a prosince a vítěz skupiny postoupí do červnového play off. Mezinárodní házenkářská federace zatím neuvedla, která země kvalifikační turnaj uspořádá. Reprezentačního trenéra Jana Bašného výsledek losování potěšil. Nejtěžším soupeřem podle něho bude nejspíš Litva.

Čeští baseballisté deklasovali ve svém závěrečném utkání v základní skupině mistrovství Evropy v Německu 11:1 Ukrajinu. V pátém duelu si tak připsali druhou výhru a čeká je zápas o celkové sedmé místo, které jako poslední zajišťuje automatickou účast na příštím kontinentálním šampionátu v Nizozemsku. Čeští reprezentanti obsadí v konečné tabulce skupiny A čtvrté místo. Svěřenci trenéra Arnošta Nesňala tak nesplnili svůj hlavní cíl, jímž byl postup do šestičlenné finálové skupiny. Nyní baseballisty čeká souboj se čtvrtým celkem ze skupiny B o to, aby se vyhnuli kvalifikaci na další ME.