Ze sportu:

Vítězem tenisového challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově se stal obhájce prvenství Jan Hájek. Ve finále proti turnajové jedničce Radku Štěpánkovi vyhrál první set za 26 minut 6:0, načež indisponovaný soupeř utkání vzdal kvůli zdravotním potížím. Hájek vyhrál prostějovský challenger už potřetí po letech 2006 a 2009. Svoji aktuální vítěznou sérii na tomto turnaji prodloužil o třináctý zápas.

České tenisové legendy Martina Navrátilová a Jana Novotná vyhrály čtyřhru veteránek na French Open. Po semifinálovém vítězství nad Mary Joe Fernandezovou a Conchitou Martinezovou ve finále porazily také chorvatsko-francouzský pár Iva Majoliová a Nathalie Tauziatová 6:4, 6:2.

Lukáš Dlouhý s Indem Leanderem Paesem titul z French Open neobhájili. Ve finále podlehli kanadsko-srbské dvojici Daniel Nestor, Nenad Zimonjič 5:7 a 2:6.

Judista Jaromír Ježek vyhrál v Madridu turnaj Světového poháru. Třiadvacetiletý olympionik porazil v kategorii do 73 kilogramů šest soupeřů a vítěznou cestu završil suverénním triumfem nad Francouzem Mohamedem Riadem.