Ze sportu

V nominaci fotbalistů pro zápasy s Tureckem a USA, které se budou hrát v závěru května v amerických městech Harrison a Hartford, udělal trenér Michal Bílek první změnu. Místo brankáře Jaroslava Drobného, který se omluvil kvůli zraněnému kolenu, pocestuje za oceán plzeňský gólman Michal Daněk.

Žokej Jan Faltejsek vyhrál v Británii již sedmý dostih v sezoně. Na dráze v Perthu triumfoval v sedle koně Ballymacduff při dostihu přes proutěné překážky na 4900 metrů. Za vítězství získal 3900 liber, před nejbližším z jedenácti soupeřů vyhrál o dvě a tři čtvrtě délky. Faltejsek jezdil ještě v sobotu v Pardubicích a českých dostihů se má účastnit i nadále. Z Velké Británie se však na léto přestěhuje do Itálie.

Karlovy Vary nahradí při hostitelství mistrovství Evropy volejbalistů v roce 2011 původně uvažovaný Liberec. Oznámili to zástupci České volejbalové federace (ČVS) na tiskové konferenci. Česko spolupořádá zářijový šampionát (9.-18. září) s Rakouskem. Dějištěm závěrečných bojů bude Vídeň, zatímco v českém hlavním městě Praze se bude hrát jedna základní a jedna semifinálová skupina. Další ze čtyř základních skupin bude v Karlových Varech.