Ze sportu:

Rychlobruslařka Martina Sáblíková skončila v Armádním sportovním centru Dukla a od léta bude reprezentovat Centrum sportu ministerstva vnitra. K vojákům naopak míří od policie jiný medailista z olympijských her ve Vancouveru Lukáš Bauer. Informuje o tom deník Právo. Sáblíková byla v Dukle šest let, podle listu jí byla vyčtena nedostatečná propagace. Důvodů k přestupu ale bylo podle trenéra Petra Nováka víc. "Ale nechci je zveřejňovat. Nebylo by to korektní. Dukla nám pomáhala a patří jí za to dík," řekl Novák. Podle deníku Právo armáda nabídla dvojnásobné olympijské vítězce na přípravu dva miliony korun, v novém působišti bude mít ale lepší podmínky. Lukáš Bauer naopak míří do Dukly, kde už působí jeho osobní a reprezentační trenér Milan Petrásek a jejími členy jsou i všichni ostatní členové národního týmu. "Jsem jediný z nároďáku, kdo byl z jiného resortu, takže mi jde i o práci ve skupině," uvedl Bauer.

Zápas o první místo v 27. kole první fotbalové ligy mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha bude v neděli 2. května řídit Dagmar Damková. Rozhodla o tom komise rozhodčích Českomoravského fotbalového svazu, jejíž předseda Luděk Macela oznámil nasazení sudích ČTK. Damková dostala přednost před řadou zkušených rozhodčích, protože na rozdíl od nich zvládla letošní zápasy bez větších prohřešků. V tomto ligovém ročníku patří pětatřicetiletá plzeňská sudí mezi nejobsazovanější. V Ostravě byla nasazena již ke svému jedenáctému prvoligovému utkání.

Fotbalová reprezentace do 18 let obsadila třetí místo na mezinárodním turnaji Slovakia Cup. V pátečním duelu proti Slovensku byl po normální hrací době stav nerozhodný 1:1, penalty ale vyšly lépe svěřencům Jaroslava Hřebíka. Mužstvo prošlo turnajem bez porážky. "Ale bohužel snad z pětadvaceti šancí jsme dokázali dát jenom dva góly a to je hrozně málo," zhodnotil kouč přípravnou reprezentační akci.

Už s jedničkou Tomášem Vokounem v brance nastoupí čeští hokejisté ke svému druhému utkání na LG Hockey Games ve Stockholmu v sobotu proti Finsku. Na vedoucí Suomi i Rusko, které se představí odpoledne proti Švédsku, ztrácí výběr trenéra Vladimíra Růžičky v Euro Hockey Tour s dvěma zápasy do konce tři body, takže stále ještě živí naději na celkový triumf. Celou evropskou tour vyhráli Češi jen v roce 1998.

Tenistka Iveta Benešová si zahraje v marockém Fezu o turnajový titul. V semifinále porazila po bitvě Francouzku Alize Cornetovou 6:3, 4:6 a 7:5. Její soupeřkou bude v sobotu Rumunka Simona Halepová, která vyřadila další českou hráčku Renatu Voráčovou.