Ze sportu:

Zhruba tisícovka fanoušků fotbalové Slavie dorazila v pondělí večer ke stadionu v Edenu, aby zde oslavila obhajobu mistrovského titulu. Hlavní program oslav začal zhruba hodinu a čtvrt po zápase na Žižkově, kde si červenobílí výhrou 3:1 definitivně zajistili ligový triumf. Slávistický kouč Karel Jarolím byl rád, že si jeho svěřenci zajistili obhajobu mistrovské koruny už dnes. "Jeli jsme sem s tím, že jsme chtěli potvrdit titul. Teoreticky nám k tomu stačil bod, ale my jsme nechtěli hrát na remízu. Vím, jak je to ošidné. Samozřejmě jsme věděli, co by na Viktorku mohlo platit. Chtěli jsme hrát útočně a dostat Viktorku pod tlak," řekl trenér mistrovského týmu na tiskové konferenci. Potěšila ho dobrá produktivita slávistů.

Nejlepší česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se sice již pozvolna začíná připravovat na nadcházející olympijskou sezonu, hlavní náplní těchto dní však pro ni není sport, ale škola. Čtyřnásobná mistryně světa úspěšně ukončila čtvrtý ročník na sportovním gymnáziu Vincenta Makovského v Novém Městě na Moravě a chystá se na červnovou maturitu. I přesto však rychlobruslařka, které bude příští týden 22 let, už trénuje na příští náročnou sezonu. Až do neděle se společně s dalšími členy NowiS týmu připravovala osm dní v Itálii. Zkušený kouč Petr Novák na léto naplánoval tradiční program. Stejně jako v minulosti se Sáblíková představí v cyklistických závodech a pokusí se kvalifikovat do časovky na mistrovství Evropy do 23 let, čeká ji "ozdravný" pobyt u moře a také závody na kolečkových bruslích.

Kvůli lehce bolavé Achillově šlaše dostala olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková od lékařů týden odpočinku. Hodí se jí to, příští pondělí ji totiž čekají státnice na vysoké zemědělské škole, obor ekologie. Hned den nato ale zahájí v Turnově sezonu, která může být stejně úspěšná jako loni. Příprava se jí totiž povedla a tréninkové ukazatele napovídají velmi dobré formě.