Běžkyně Neumannová věří, že i po nemoci patří mezi favoritky

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová opět pociťuje nervozitu a napětí. Tyto pocity se u ní opakují před každým velkým závodem, třebaže se se stresovými situacemi už dokáže lépe vyrovnávat. V německém Oberstdorfu v úterý ladila formu na čtvrteční zahajovací závod mistrovství světa a také oslavila dvaatřicáté narozeniny.

Dva dny před začátkem šampionátu se seznamovala s tratěmi. Podle slov trenéra Stanislava Frühaufa srovnávala krok a po zánětu průdušek, který narušil závěrečnou přípravu, už je zcela v pořádku. "Na startu na to myslet nebudu. Příprava nebyla ideální, ale půjdu do toho naplno a pořád si myslím, že jsem jednou z favoritek," řekla Neumannová před tréninkem.

Ve spleti stop hledala správnou trať pro očekávanou desítku volnou technikou. Závod, v kterém v této sezoně neprohrála. "Na desítku se těším, ale jsem z toho taky trošku vyklepaná. Přeci jen to je mistrovství světa a s kombinací můj nejdůležitější závod na šampionátu," řekla dvojnásobná bronzová medailistka z MS. S nervozitou a napětím bojuje před každou soutěží. "Líp se s tím vyrovnávám, ale z hlavy se nedá úplně vymazat, že to je mistrovství a závod sledovanější než kdejaký jiný," uvedla.