Dále ze sportu

Česká oštěpařka Barbora Špotáková obsadila na mítinku Diamantové ligy v americkém Eugene třetí místo za hod 61,12 m. I při třetím startu v elitním seriálu tak olympijská vítězka dosáhla na stupně vítězů, ovšem předvedla nejslabší výkon.

Nejlepším výsledkem českých vodních slalomářů ve finále Světového poháru v Augsburgu bylo páté místo kajakářky Ireny Pavelkové. Ve finálových jízdách se představili také kajakářka Marie Řihošková a kanoista Stanislav Ježek, oba obsadili šestou příčku. Mezi kajakářkami postup do elitní desítky unikl jen o tři setiny veteránce Štěpánce Hilgertové.

Český cyklista Roman Kreuziger vstoupil do letošní Tour de France dvacátým místem v prologu. Čtyřiadvacetiletý člen týmu Liquigas ztratil na 8,9 km v Rotterdamu 38 sekund na nejrychlejšího Fabiana Cancellaru ze Švýcarska.

Biker Kamil Tatarkovič ovládl fourcrossový víkend v Kosmonosích u Mladé Boleslavi. Člen týmu Scott FDF vyhrál jak sobotní druhý závod Českého poháru, tak nedělní mistrovství republiky.

Čeští autokrosaři opět ovládli závod mistrovství Evropy v Nové Pace. V Mecce tohoto motoristického sportu pošesté za sebou vyhráli dvě ze tří hlavních kategorií. Mezi takzvanými plechovými auty, v divizi 1, byl nejlepší Václav Fejfar, slabší buggyny ovládl Ondřej Musil. Pouze v královské divizi 3, buggyn s obsahem do 4000 ccm, se domácí reprezentanti museli sklonit před uměním Terryho Callaghana z Nizozemska, jenž porazil nakonec druhého Petra Bartoše a ukončil tak jeho sérii pěti evropských výher ve Štikovské rokli.

Nejlepší český triatlonista Filip Ospalý obsadil na mistrovství Evropy desátou příčku. Šampion z roku 2001 přišel o naději už v plavecké části, minutové manko na čelní skupinu už smazat nedokázal.

Autor: Peter Gabaľ