Další výsledky ze sportu

Cyklista Roman Kreuziger vyhrál první ročník náročného jednorázového závodu Pro Ötztaler 5500 se startem a cílem v rakouském Söldenu. Po 217 kilometrech, během kterých jezdci nastoupali 5500 výškových metrů, zvítězil před Slovincem Simonem Špilakem. Šestý skončil další český závodník Jan Hirt. Kreuziger strávil na cestě za prvním vítězstvím v sezoně a tím pádem i premiérovým triumfem v barvách stáje Orica-Scott v sedle šest a půl hodiny.

Sdruženář Tomáš Portyk vybojoval čtvrté místo na Grand Prix v Oberstdorfu a dosáhl svého nejlepšího výsledku v letním seriálu. Od stupňů vítězů dělilo juniorského mistra světa tři a půl sekundy. Jednadvacetiletý český reprezentant nestačil jen na německé hvězdy Erica Frenzela s Johannesem Rydzekem a Rakušana Maria Seidla, který po třech závodech vede Grand Prix těsně před Frenzelem. Portyk je v polovině seriálu šestý.

Romana Labounková získala na mistrovství světa horských kol ve Val di Sole stříbrnou medaili ve fourcrossu. Svou medailovou sbírku, do níž patří stříbro z roku 2012 a dva bronzy, tak rozšířila o další cenný kov. Titul z loňského roku obhájila Australanka Caroline Buchananová.

Hokejisté Třince vstoupili do Ligy mistrů drtivou výhrou 9:1 nad Esbjergem. Domácí rozhodli o vysokém vítězství nad úřadujícím dánským šampionem čtyřmi góly v první části, čtyřikrát dokázali skórovat z přesilových her a jednou v oslabení. Druhé utkání ve skupině D čeká Oceláře v neděli opět doma proti Mannheimu.

Čeští volejbalisté vstoupili do mistrovství Evropy v Polsku vítězstvím. Slovenskou reprezentaci porazili ve Štětíně 3:1 a přerušili sérii osmi porážek na kontinentálních šampionátech. Druhý zápas ve skupině B sehrají svěřenci trenéra Michala Nekoly v neděli, kdy narazí na silné Německo.

Sedmnáctiletá plavkyně Barbora Seemanová vybojovala na mistrovství světa juniorů v Indianapolis páté místo v závodě na 100 metrů volný způsob. Časem 54,78 sekundy zaostala o 16 setin za vlastním českým seniorským rekordem, od medaile ji dělilo 34 setin. Závod vyhrála Britka Freya Andersonová za 53,88 sekundy, Seemanová byla druhou nejlepší Evropankou.