Další výsledky ze sportu

Biatlonista Ondřej Moravec skončil pátý ve sprintu na 10 km na mistrovství světa. Český reprezentant pravděpodobně přišel o medaili chybou při posledním desátém výstřelu. Pro zlato si v Hochfilzenu nečekaně dojel Němec Benedikt Doll s náskokem pouhých sedmi desetin sekundy před Norem Johannesem Thingnesem Böm.

České tenistky hrají po prvním dnu v 1. kole Světové skupiny Fed Cupu se Španělskem 1:1. V úvodní dvouhře v Ostravě podlehla Barbora Strýcová světové sedmičce Garbiňe Muguruzaové 0:6, 6:3 a 1:6, ale poté obhájkyně trofeje vyrovnaly zásluhou jedničky Karolíny Plíšková. Třetí hráčka žebříčku odvrátila v druhé sadě setbol a Laru Arruabarrenaovou zdolala 6:4 a 7:5. Vítěz ostravského utkání narazí v dubnovém semifinále na lepšího z dvojice USA - Německo. České tenistky obhajují ve Fed Cupu celkové vítězství. Vloni porazily ve finále Francii, završily vítězný hattrick a oslavily pátý triumf za uplynulých šest let.

Čtvrtkař Pavel Maslák a tyčkařka Romana Maláčová obsadili druhá místa na halovém atletickém mítinku IAAF v polské Toruni. Halový mistr světa Maslák zaběhl čas 45,80 sekundy a nestačil jen na Bralona Taplina z Grenady, který byl o 21 setin rychlejší. Maláčová skočila 450 cm a zaostala o jeden centimetr za svým letošním maximem. Vyhrála Švýcarka Nicole Büchlerová, která překonala laťku o deset centimetrů vyšší. V běhu na 1500 metrů skončil pátý Filip Sasínek v novém osobním halovém rekordu 3:40,26 minuty.

Skokan na lyžích Roman Koudelka se pátým místem na Světovém poháru v Sapporu postaral o nejlepší český výsledek v sezoně. O vítězství se v Japonsku podělili Polák Maciej Kot a Slovinec Peter Prevc. Dlouholetá česká jednička Koudelka zaznamenal nejlepší umístění od loňského března, kdy vyhrál závod ve Wisle. Posunul se z průběžné jednatřicáté pozice na pětadvacátou a je nejlepším Čechem.

Čeští hokejisté ve svém druhém utkání na Švédských hrách v Göteborgu deklasovali Finsko 7:1 a připsali si první body na turnaji. Jasnou výhrou napravili úvodní porážku se Švédy (2:5) a zůstávají ve hře o turnajové prvenství.

Kateřina Smutná si v seriálu dálkových běhů na lyžích Ski Classics připsala čtvrté vítězství za sebou, když vyhrála závod Toblach - Cortina d'Ampezzo na 50 km. Stejně jako před dvěma týdny v jiném italském závodu Marcialonze a předtím na švýcarské La Diagonele triumfovala před Švédkou Brittou Johanssonovou Norgrenovou. Tentokrát svou soupeřku v boji o celkové prvenství v seriálu Smutná porazila o 3,7 sekundy.

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková skončila na Světovém poháru v německém Feldbergu osmá po pádu v malém finále. Ve čtvrtém pohárovém závodu sezony zaznamenala třiadvacetiletá česká snowboardistka svůj nejhorší výsledek. Samkové nevycházely starty, po nichž musela ve čtvrtfinále i semifinále dotahovat soupeřky z posledního čtvrtého místa.

Akrobatický pilot Martin Šonka vyhrál úvodní závod letošního ročníku série Red Bull Air Race v Abú Zabí a postaral se o první české vítězství v tomto leteckém seriálu. Druhý Čech Petr Kopfstein obsadil dvanáctou pozici.