Další zprávy ze sportu:

Tenistka Klára Zakopalová neuspěla ani ve svém druhém letošním finále. Česká hráčka na turnaji v Soulu podlehla v boji o titul páté nasazené Alise Klejbanovové z Ruska ve dvou setech 1:6 a 3:6. Zakopalová v tomto roce hrála na okruhu WTA finále i v srpnu v Kodani, kde prohrála s Dánkou Caroline Wozniackou.

Z tria českých tenistek v elitním turnaji v Tokiu postoupila do 2. kola jen Lucie Šafářová. Proti hráčce z kvalifikace Čchang Kchaj-Čchen z Tchaj-wanu ale musela česká jednička výsledek otočit, než po téměř dvou hodinách zvítězila 2:6, 6:1 a 6:3. Naopak pro Ivetu Benešovou i Petru Kvitovou dvouhra na turnaji dotovaném dvěma miliony dolarů skončila hned po prvním utkání. Proti soupeřkám ze zemí bývalého Sovětského svazu obě nedokázaly uhrát ani set. Benešová podlehla i v třetím vzájemném zápase Bělorusce Olze Govorcovové 4:6 a 5:7, semifinalistka Wimbledonu Kvitová nestačila na Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny, které se po výsledku 7:6, 6:2 povedla odveta za hladkou prohru z loňského utkání v Hobartu. V pavouku dvouhry jsou v Tokiu ještě Barbora Záhlavová-Strýcová a finalistka z předchozího turnaje v Soulu Klára Zakopalová.

České házenkářky obsadily na turnaji O štít města Chebu druhé místo. V posledním utkání porazily nejslabšího účastníka soutěže Rakousko 26:23. Celkově triumfovalo bez ztráty bodu Španělsko, které se rozloučilo výhrou 35:25 nad Norskem.

Tříletý kůň Line Honey v sedle s žokejem Tomášem Lukáškem vyhrál Svatováclavskou cenu na 1200 metrů, hlavní dostih zmoklého mítinku v Praze-Chuchli. Vítěz, který zaznamenal pátý triumf v řadě, za sebou nechal všechny favority a naznačil, že by se mohl stát českým sprinterem roku.

Karel Jarolím zatím zůstává trenérem fotbalové Slavie Praha. V sobotu večer sice nabídl klubovému vedení svoji rezignaci, to ji ale nepřijalo. Situací se podle klubového webu bude představenstvo podrobně zabývat v reprezentační pauze na začátku října. "Čeká nás už v pátek další utkání (s vedoucí Plzní), na které se tým musí připravit. Nechtěli jsme ho unáhleným rozhodnutím vystavit ještě většímu tlaku," uvedl generální ředitel klubu z Edenu Miroslav Platil. Slavii se v úvodu podzimní části soutěže hrubě nedaří. Na kontě má šestizápasovou sérii bez výhry, která vyvrcholila páteční prohrou 0:3 v Uherském Hradišti se Slováckem. Tým, který ještě v předminulé sezoně slavil mistrovský titul, dělí nyní jen bod od sestupových příček.

Autor: Peter Gabaľ