Díky sněžení se na horách zlepšily podmínky pro běžkaře

Lyžařské areály mají kvůli vládním opatřením na ochranu před koronavirem nucenou odstávku, lidé ale mohou na hory vyrazit na běžky. Na hřebenech Krkonoš po sněžení minulých dnů leží přibližně 40 centimetrů sněhu a v nadcházejících dnech se na ně mohou vydat běžkaři. Na vrcholu Černé hory u Janských Lázní bude na víkend upraveno přibližně deset kilometrů běžeckých tratí. Zhruba sedm kilometrů tratí budou mít k dispozici běžkaři na Horních Mísečkách.

Také v Jizerských horách podmínky pro běžkaře mírně vylepšil nový sníh. Upravené jsou zatím základní okruhy, zhruba 70 kilometrů tratí. Běžkaři se mohou také vydat na hřeben Orlických hor, kde leží asi 20 centimetrů sněhu. Nebo do Jeseníků, kde třeba na Ovčárně leží přes půl metru sněhu.

V Ústeckém i Karlovarském kraji vyrazili tento týden poprvé běžkaři do upravených stop. Na Krušnohorské magistrále je jich pro sportovce upraveno několik. Na trase je otevřené výdejní okénko s občerstvením.

Lipenský areál zatím na sjezdovkách upravuje asi pětikilometrový okruh pro běžkaře. Navíc místo využívají návštěvníci pro sáňkování, bobování nebo skialpinismus

Naopak v Beskydech zatím běžecké lyžování nedostatek sněhu neumožňuje.