Epidemie covidu-19 dál slábne

V sobotu přibylo v Česku 4567 potvrzených případů nákaz koronavirem, což bylo téměř o pětinu méně než před týdnem. Dál klesal také počet hospitalizovaných s nemocí covid-19. V sobotu jich bylo 2116, což bylo nejméně od konce ledna. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Znovu se však snížilo také množství provedených testů na koronavirus, takže vzrostl podíl pozitivně testovaných.

Zhruba od poloviny února ubývá v Česku lidí, kteří s covidem-19 skončili v nemocnici. Oproti předchozímu týdnu se snížil počet hospitalizovaných asi o čtvrtinu na 2116. Ve vážném stavu bylo 175 z nich, což bylo také skoro o čtvrtinu méně než předchozí sobotu. Varianta koronaviru omikron, která je nyní v Česku nejvíce rozšířená, je podle odborníků nakažlivější než dříve dominantní varianta delta, ale způsobuje méně závažný průběh nemoci covid-19.

Klesá rovněž počet zemřelých s covidem-19. Za posledních sedm dní ministerstvo zaznamenalo 250 úmrtí, což bylo oproti předešlému týdnu o 27 procent méně.