Fotbalisté si přejí duel s "trpaslíkem" rozhodnout co nejdříve

Co nejrychleji ukončit čekání na gól a pak pobavit atraktivní hrou, takový mají cíl fotbaloví reprezentanti v sedmém kvalifikačním utkání o účast na mistrovství světa. Zápas proti největšímu outsiderovi první skupiny Andoře ale nebude jen honičkou za gólovým účtem, ale také velkým svátkem pro Liberec; zde se bude hrát vůbec první reprezentační zápas.

První vzájemný zápas skončil před dvěma měsíci v Andoře jasnou výhrou českého favorita 4:0. Nyní se očekává minimálně stejný brankový rozdíl a optimisté dokonce doufají, že dojde k překonání historické výhry, kterou reprezentace zaznamenala před devíti lety proti Maltě (6:0). Nejvyšší prohru Andoře připravili před čtyřmi lety Portugalci (1:7).

Výše skóre proti Andoře může, ale také nemusí hrát v konečném účtování roli. Zvlášť, pokud sobotní soupeř skončí ve skupině poslední. Výsledky s ním se pak pro případné hodnocení týmů na druhých místech ve skupinách budou odečítat.

Fotbalisté v týdnu ale tvrdili, že o překonání střeleckých rekordů jim nepůjde. Hlavním heslem před dalším duelem s Makedonií je klidná cesta k vítězství bez zranění a také žlutých karet. V ohrožení je nyní pouze Tomáš Rosický, který byl napomínán právě v Andoře.

Trenér Brückner zřejmě chystá překvapení v základní sestavě, a to nejen kvůli tomu, že pošle na hřiště jen tři obránce. "Budeme brát v potaz, že hrajeme ve středu další zápas, stejně jako to činíme jindy. Na trávník vyběhne optimální sestava na tu hru, kterou předvádí soupeř. Musíme si uvědomit, že 95 procent zápasu strávíme útočením do plných," uvedl kouč nekonkrétně.