Fotbalisté Teplic mohou využít ztrát svých konkurentů

Program 23. kola fotbalové ligy rámují dva šlágry - v sobotu odpoledne jej na Strahově zahájí slavné derby Slavie se Spartou, v pondělí jej uzavře zápas Liberec - Ostrava. Vzájemných duelů svých čtyř soupeřů může využít zbývající tým z vedoucího kvintetu. Teplice hrají v Blšanech a bodovým ziskem by si upevnily druhé místo v tabulce. Jejich severočeský soupeř navíc doma v poslední době váhá.

"Teplicím půjde o hodně, hrají o Ligu mistrů," řekl kouč Blšan a někdejší hráč Sparty a také Teplic Michal Bílek. Nemůže počítat se zraněným kapitánem Müllerem a s Pleškem, hrát nebude po předchozí dohodě ani Veleba, který v Blšanech hostuje právě z Teplic.

Teplický kouč Vlastislav Mareček nechtěl předbíhat událostem. "Naši soupeři sice hrají spolu, ale výhoda to pro nás bude, až v Blšanech vyhrajeme," řekl. Na gól zatím marně čeká Kostaričan Sunsing. "Chce to trpělivost, aklimatizaci nejde zvládnout hned. I kdyby už za nás nehrál letos žádný zápas, hodně nám pomohl," zastal se Mareček posily, která zatím zůstává za očekáváním. Teplicím se vrací uzdravení Fenin a Rosa.