Fotbalovému svazu minulost lékaře národního týmu Krejčího nevadí

Lékař fotbalové reprezentace Petr Krejčí má plnou důvěru vedení svazu i poté, co se v médiích objevily zprávy o jeho podílu na řízeném dopingu sportovců v socialistickém Československu. Generální sekretář svazu Petr Fousek v úterý pro ČTK uvedl, že fotbaloví funkcionáři o někdejším kontroverzním působení Krejčího vědí. Primář interní ambulance Střešovické nemocnice má podle Fouska důvěru svazových zástupců, kteří ho berou především jako špičkového odborníka.

Krejčí promluvil o své účasti ve státem řízeném dopingu v pondělním pořadu České televize Reportéři ČT. Dnes považuje za osobní chybu, že proti užívání nedovolených podpůrných látek nebojoval. "Byla to chyba, že jsem s tím souhlasil. Je to omyl, který dneska ale už nedokážu napravit," řekl Krejčí, který byl na konci 70. let lékařem reprezentace běžců na lyžích a později šéfem komise pro kontrolu dopingu při zdravotnické radě ÚV ČSTV.

Fousek informace z minulosti nepovažuje za podstatné. "V té době v celé společnosti fungoval zcela jiný, centrálně řízený systém, který mohl jednotlivec jen velmi omezeně ovlivnit. Nevidím důvod podílet se na jitření minulosti způsobem, jakým byla problematika dopingu z 80. let minulého století prezentována v některých médiích," uvedl Fousek. "Tehdejší působení Petra Krejčího ve svazu lyžování je nám známo, stejně tak ovšem jeho osobní stanovisko k uvedeným záležitostem," dodal.