Fotbalovou reprezentaci čeká Finsko

Premiérový "ostrý" souboj si v sobotním utkání kvalifikace mistrovství světa v Teplicích odbudou čeští a finští fotbalisté. Dosud jediný vzájemný zápas před deseti lety v Brně neměl soutěžní punc. Češi tehdy zvítězili 4:1, o góly domácích se rovnoměrně podělili Patrik Berger a Petr Samec. Z aktuální české sestavy vyběhl tehdy na brněnský trávník pouze Karel Poborský. První reprezentační start si proti Finům připsal současný kapitán národního mužstva Tomáš Galásek, jenž ale kvůli zranění v nominaci na nadcházející střetnutí chybí.

První společný trénink s týmem absolvoval ve čtvrtek reprezentační útočník Jan Koller. O jeho startu v sobotním kvalifikačním duelu proti Finsku to ale nic nenapovědělo, protože fotbalista měl během tréninku úlevy. Právě Kollerův zdravotní stav je nejvíce sledovanou událostí v národním týmu, jehož příprava se zatím odehrává jinak bez velkých potíží.

Sobotní zápas může mít slušnou diváckou atmosféru. Podle sekretáře teplického klubu Františka Šnobra bylo prodáno či objednáno už na sedm tisíc vstupenek a o takřka tři tisíce lístků požádaly mládežnické kluby a školy. "Už teď to vypadá, že přijde nejméně deset tisíc fanoušků," prohlásil funkcionář.