Hokejisté porazili na OH Rusko 6:5 v prodloužení, rozhodli v přesilovkách

Čeští hokejisté porazili ve třetím zápase na olympijských hrách v Pekingu Rusko 6:5 v prodloužení a připsali si druhou výhru ve skupině B. Utkání rozhodl v čase 64:29 čtvrtou využitou přesilovou hrou obránce Libor Šulák. Český tým obsadil ve skupině B třetí místo a o postup do čtvrtfinále bude bojovat v kvalifikační části v úterý. Jméno soupeře se dozví v neděli.

Další výsledky:

Skeletonistka Anna Fernstädtová obsadila při své olympijské premiéře v českých barvách sedmé místo a v nejdůležitějším závodě sezony zajela nejlepší výsledek. Překvapivě zvítězila Němka Hannah Neiseová. Pětadvacetiletá Fernstädtová startovala už před čtyřmi lety na olympiádě v Pchjongčchangu za Německo a skončila šestá. Poté začala závodit za rodné Česko a v ledovém korytu v Jen-čchingu potvrdila příslušnost k širší světové špičce. Ve čtyřkolové soutěži ztratila trojnásobná juniorská mistryně světa na vítězku 1,70 sekundy a překonala svůj nejlepší výsledek v tomto ročníku, jímž bylo osmé místo ze Světového poháru v Altenbergu.

Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi skončili na zimních olympijských hrách v Pekingu sedmnáctí v rytmickém tanci, což jim s přehledem zajistilo postup do finálové dvacítky pro volné tance. Čeští reprezentanti si polepší oproti loňskému mistrovství světa, kde skončili dvaadvacátí. Vedou čtyřnásobní mistři světa Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, kteří při prvním startu na vrcholné akci od ME 2020 překonali vlastní světový rekord.

Biatlonista Michal Krčmář minul při obhajobě olympijského stříbra ve sprintu poslední ránu a skončil na hrách v Pekingu šestnáctý. Zlato získal norský favorit Johannes Thingnes Bö, na něhož Krčmář ztratil minutu a 22 sekund. Mikuláš Karlík při střelbě ve stoje netrefil tři terče a po nadějném průběhu dojel osmadvacátý.

Olympijským vítězem ve skoku na velkém můstku se stal Nor Marius Lindvik, jenž ve druhém kole odsunul na stříbrnou pozici šampiona ze středního můstku Rjoju Kobajašiho z Japonska. Bronz získal lídr Světového poháru Karl Geiger z Německa. Českým reprezentantům se závod nevydařil, kompletní kvarteto skončilo v prvním kole v páté desítce. Stejně jako na středním můstku byl nejlepší Roman Koudelka, jenž obsadil 41. pozici.