Klára Stejskalová

Klára Stejskalová, foto: Ondřej Tomšů

Do rozhlasu jsem nastoupila hned po škole po absolvování studia filozofie na Filozofické fakultě UK v roce 1993. První zkušenosti jsem získala v zahraničním vysílání, kde jsem strávila přibližně rok. Poté jsem přestoupila do zahraniční redakce Radiožurnálu, kde jsem začala objevovat svět. Během let jsem procestovala řadu zemí, reportovala ze summitů, voleb, hlásila se z Vatikánu, když se svět loučil s Janem Pavlem II. Speciálně jsem se zaměřovala na Turecko, Itálii a německojazyčné země.

Za své nejkrásnější novinářské období považuji čtyři roky, které jsem strávila v Berlíně jako zahraniční zpravodajka Českého rozhlasu.

V letech 2006 - 2010 a 2014 -2016 jsem vedla zahraniční redakci. Od září 2016 jsem se stala šéfredaktorkou Radia Praha. Dříve jsem zprostředkovávala se svým týmem zahraniční dění sem do Česka, teď naopak s kolegy vysíláme do zahraničí o tom, co se děje v Česku. To hlavní zůstává, práce mi byla vždy koníčkem a vždy jsem se snažila, aby moje reportáže i reportáže mého týmu bavily i posluchače.

A co mne baví ve volném čase? Být s rodinou, přáteli, cestovat, číst zajímavé knihy, chodit na operu, ale taky třeba na fotbal. Mám to štěstí, že některé mé koníčky se dají spojit s prací.

všechny články autora

Pages