Klaus v neděli s největší pravděpodobností odejde z nemocnice

Prezidenta Václava Klause v neděli lékaři s největší pravděpodobností propustí z nemocnice domů. ČTK to sdělil ředitel tiskového odboru prezidentské kanceláře Petr Hájek. Bude-li Klaus z nemocnice propuštěn, odjede do letního sídla prezidentů na zámku v Lánech na Rakovnicku. Hájek už dříve řekl, že tam prezident bude odpočívat a bude tam moci vyřizovat i některé pracovní záležitosti.

Dvaašedesátiletý Klaus je nyní v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, kam byl převezen v pondělí večer kvůli zhoršení zdravotního stavu. Prezident v posledních dnech prodělal angínu a stěžoval si na bolesti kyčelního kloubu. "V zásadě je (Klausův) stav nezměněný. Všechno se to zlepšuje," řekl Hájek. Prezident podle něj četl noviny a knihy a díval se i na televizní přenos prvoligového fotbalového utkání mezi pražskou Spartou a Teplicemi. Sám Klaus je ale příznivcem pražských Bohemians. Uvedl to koncem června s odůvodněním, že za tento klub v mládí hrával košíkovou.

Po většinu svého téměř čtrnáctiletého působení v politice se Klaus těší dobrému zdraví. Pomoc lékařů zatím vyhledával převážně kvůli úrazům, které si přivodil při sportu. Některé drobnější zdravotní problémy jej však přece jen už několikrát přivedly i na nemocniční lůžko.