Koukalovou zradilo v Paříži zdraví, Peschkeovou a Benešovou hra

Hned tři české tenistky ve čtvrtek vypadly ve druhém kole z grandslamového turnaje Roland Garros v Paříži. Zatímco u Kláry Koukalové hrály zřejmě rozhodující roli zdravotní důvody, Květa Peschkeová a zvlášť Iveta Benešová viděly příčiny svého neúspěchu ve své hře. "Jsem ráda, že jsem vůbec vstala z postele a dorazila na kurt," řekla Koukalová, která prohrála s Anou Čakvetadzeovou z Ruska 4:6, 3:6. Třiadvacetiletá tenistka dvakrát navštívila doktora. "Beru prášky, celou noc jsem nespala, nemůžu dýchat a je mi opravdu blbě, proto to asi tak dopadlo," stěžovala si.

Peschkeová, která byla v utkání s Shahar Peerovou z Izraele papírovou favoritkou, prohrála 1:6, 6:1, 4:6 a ke svému výkonu moc shovívaná nebyla. "Dnes mi ten den nesedl, hrála jsem špatně, nešlo mi to," řekla. Měla problémy s forhendem, čehož soupeřka hojně využívala.

Vůbec do řeči nebylo Benešové, která prohrála s Anou Ivanovičovou ze Srbska a Černé Hory 3:6, 1:6. "Nedala jsem jí moc šancí se nějak herně projevit, prostě se nedařilo," řekla. Nebyla prý nervózní, ale netrpělivá, chtěla rychle ukončovat výměny a to byla chyba. Dnešní zápas byl podle ní "prostě hroznej".